Lumikuningatar baletti

Sain äidiltäni syntmäpäivänä lipun Lumikuningatar -balettiin, jota olimme poikaystäväni kanssa katsomassa Kansallisoopperassa.

Rakastan balettiesiyksiä! Orkesterimusiikin ja tanssin yhdsitelmässä on jotakin, joka saa todella lumoutumaan ja rentoutumaan. Balettiesitykset ovat usein aihepiiriltään kevyempiä ja toteutukseltaan helpommin ymmärrettäviä kuin oopperat. Parhaalta baletti tuntuu ehkä näin joulun alla -niiden satuaiheet  ja tunnelmointi sopivat joulunaikaan niin hyvin!

lumikuningatar baletti

ooppera lumikuningatar
Baletti on niin kaunista!

Parhaalta baletti tuntuu ehkä näin joulun alla -niiden satuaiheet  ja tunnelmointi sopivat joulunaikaan niin hyvin!

Tämän vuoden esityksemme poikaystäväni kanssa oli Lumikuningatar, ja se oli todella ihana! Lumikungatar-esitys oli rakennettu ihanan sadunomaiseksi. Kehystarinaa kertoi vanha nutturapäinen rouva lapsille. Lumikuningataren tarina perutui H.C. Andersenin satuun kuten Pieni Merenneitokin.

Balettiesitys oli visuaalisesti tosi kaunis –kuvaelmat vanhasta Helsingistä, kauppatorilta olivat kuin eläviä kohtauksia satukirjasta.Esityksessä oli sopivasti perinteistä balettia, kauniiden lumihiutalemaisten tyllipukujen hentoa lepatusta ja uhkaavien voimakkaiden tanssiliikkeiden taistoa. Ja hauskoja yksityiskohtia, muun muassa sähköpotkulauta, jolla Lumikungatar teki matkaa ja räiskyvät saunakohtaukset.

joulu baletti
Käytiin siskon kanssa jo ihastelemassa Stockmannin jouluosastolla!

Esityksessä oli sopivasti perinteistä balettia, kauniiden lumihiutalemaisten tyllipukujen hentoa lepatusta ja hauskoja yksityiskohtia

Lumikuningattaren sanoma puhuttelee hyvin myös vuonna 2019. Tarina opettaa, kuinka hyvää tekemällä ja näkemällä rakentaa hyvää itselleen ja ympärilleen. Pidin kuitenkin myös siitä, että esityksessä uskallettiin myös kertoa, kuinka pahuuden läsnäoloa ei voi kieltää, ja myös sen kohtaamiseen on varauduttava.

Hyvää tekemällä ja näkemällä rakentaa hyvää itselleen ja ympärilleen. Esityksessä uskallettiin myös kertoa, kuinka pahuuden läsnäoloa ei voi silti kieltää.

En voinut kuin vain ihailla myös useiden lapsiesiintyjien uskomattomia suorituksia! Myös lapset yleisössä oli huomioitu esityksessä tosi kivasti. Yritin saada myös itselleni hienon valomiekan, jolla lapset pääsivät osallistumaan loppukohtaukseen, mutta ne olivat aikuisilta kiellettyjä. Oopperataloon oli rakennettu myös värikäs namibaari, josta löytyi väliajalle myös lapsille kivaa tajottavaa. Baletti oli kokonaiskestoltaan reilu pari tuntia, ja siinä oli väliaika. Suurin osa yleisöstä oli aikuisia pariskuntia, kuten mekin.

Lapset pääsivät osallistumaan esitykseen valomiekoilla ja oopperataloon oli rakennettu namibaari

Lumikuningatar
Tykkään oopperatalosta rakennuksenakin tosi paljon!

Nautin Lumikuningatar -baletista tosi paljon. Esitys oli kaunis kokonaisuus, ja voin suositella sitä niin perheille kuin aikuisillekin. Minusta balettiliput olisivat ihan täydellinen joululahja myös!:)

Lue myös

Tästä pääset lukemaan lisää Lumikuningatar baletista Oopperan sivuilta.

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri teatteri suosittelen ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *