Kaupunginteatterin Pieni Merenneito lumosi meidät!

Meillä oli lauantaina aivan ihana ilta siskon kanssa! Pääsimme katsomaan Helsingin kaupunginteatteriin kauan odottamaamme Disneyn Pientä Merenneitoa ja söimme sushia lempiravintolassani Fukussa. Pieni Merenneito on oli aivan rakastettava, ja oli ihana saada jakaa elämäni tähän asti upein teatterielämys siskon kanssa.

Pieni Merenneito on oli aivan rakastettava, ja oli ihana saada jakaa elämäni upein teatterielämys siskon kanssa.

Pieni Merenneito kertoo rakkaudesta ja sen kaipuusta (juonipaljastuksia!)

Helsingin kaupunginteatteri
Pieni Merenneito kaupungin teatterissa ja kaksi punapäätä

kuapunginteatteri syksyPieni Merenneito kertoo Arielista, joka kaipaa vedenalaisesta valtakunnasta ihmisten maailmaan. Pieni Merenneito on koskettava satu itsensä etsimisestä, ja kaupunginteatterin versio tuo siihen rakkausteeman monella tasolla koskettavasti esille. Pärsky on suloinen skeittaava teini, joka tuntee yksipuolista rakkauden kaipuuta, Pahis Ursula kokee jääneensä ilman isänsä rakkautta, Arielin isä Merten kuningas suree rakasta menettämäänsä vaimoaan.

Ja totta kai: Pieni Mereneito Ariel haluaa kokea tulevansa rakastetuksi ja Prinssi, joka etsii kipeästi tosirakkautta. Ja kyllä, ihanassa Disneyn sadussa he kohtaavat toisensa, ja nautimme taianomaisista rakkauskohtauksista soutuveneellä heinäsirkkojen soittaessa ja kullatussa korkean palatsin tanssilttialla.

Ja kyllä, ihanassa Disneyn sadussa he kohtaavat toisensa, ja nautimme taianomaisista rakkauskohtauksista soutuveneellä heinäsirkkojen soittaessa ja kullatussa korkean palatsin tanssilttialla.

Musiikit ja upeat lavastukset olivat kaikkein ihanimpia

Olemme yhtämieltä siskon kanssa siitä, että kauniit musiikit ja laulut olivat esityksessä parasta. Ne tekivät Disneyn Pienen merenneito elokuvasta aikoinaan maailmanmenestyksen ja Oscar-voittajan. Esitys on rakennettu upeiden laulukohtauksien varaan, ja muuten siinä on vain muutamia repliikkejä. Elävä orkesteri vie laulut aivan uudelle tasolle, josta todella myös aikuinen nauttii.

Elävä orkesteri vie laulut aivan uudelle tasolle, josta todella myös aikuinen nauttii.

Jos teattteri Suomessa on usein kovin minimalistista, ja lavasteet vähäisiä, kaupunginteatterin Disneyn Pieni Merenneito on ainutlaatuinen maailmanluokan spektaakkeli. Iso valkoknagastaustalla ja valaistus hyöyntävät elokuvantehokeinoja, kimaltelevat puvustukset, saippuakuplat, upeat sekunneissa lavalle nousevat korkeat laivat mastoineen, krokea Ursula mahtavine lonkeroineen ja kultaiset palatsit kynntelikköineen valloittavat.

Tunnelmat vaihtuvat lavalla surullisesta kaipuusta samba-karnevaaleihin (vähän jammailtiin penkeillä) ja Ursulan linnan karmivaan pelkoon sujuvasti uusien lavastusten kohotessa ja musiikin tunnelman myötä. Nopeasti ja uskottavasti vaihtuvat tunnelmat pitivät jännityksen yllä koko yleisössä, lapsista eläkeläisiin saakka.

Tunnelmat vaihtuvat lavalla surullisesta kaipuusta samba-karnevaaleihin ja Ursulan linnan karmivaan pelkoon sujuvasti uusien lavastusten kohotessa ja musiikin tunnelman myötä.

Pieni Merenneito oli ihan varmasti parasta teatteria, mitä minä olen nähnyt! Se oli lavastuksiltaan ja musiikiltaan maailmanluokkaa, hauska ja viihdyttävä, ja rakkautta täynnä. Se oli meille sellainen henkiin taiottu Disneyn satu, jota pikkutyttö sisällämme on odottanut aina näkevänäsä. Rakastuttiin Helsingin kaupunginteatterissa Pieneen Merenneitoon ihan täysin!

pieni merenneito teatteri
Musta Fukussa on Helsingin parhaat sushit!

syksy

Oletteko te nähneet Pientä Merenneitoa? Mitä piditte siitä?

Kaupunginteatteri kertoo nettisivuillaan, että joihinkin näytöksiin olisi vielä paikkoja jäljellä, jos kiinnostuit, kurkkaa tästä! Esitys on tehty isolla budjetilla, ja liput ovat arvokkaita. Mutta jos sinulla on mahdollisuus, niin Helsingin Kaupunginteatterin Pieni Merenneito on ainutlaatuinen esitys, jota voin todellakin suositella!

Lue myös:

Postauksen ihanat syyskuvat on napannut siskoni <3

Ihania syyspäiviä!

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri teatteri oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *