Muuttajan muistilista ja vinkit helpompaan muuttoon

Kaupallinen yhteistyö: Sahkon-kilpailutus.fi

Postauksessa kaupallisia yhteistyölinkkejä sahkon-kilpailutus.fi -sivustolle, jotka on merkitty *

Muutimme tähän uuteen asuntoomme aikalailla kolme kuukautta sitten. Muutto koetaan usein stressaavana ja työläänä ja sitä se toki onkin, mutta omaa muuttoaan voi myös hyvällä suunnittelulla helpottaa. Tässä on omannäköiseni muuttajan muistilista siihen, mitä muuttoilmoituksia ja sopimuksia tulee muistaa ja miten me saimme helpotettua meidän muuttoa.

Tässä on omannäköiseni muuttajan muistilista siihen, mitä muuttoilmoituksia ja sopimuksia tulee muistaa ja miten me saimme helpotettua meidän muuttoa.

Aloita pakkaaminen ja tilaa muuttolaatikot ajoissa

Aloita pakkaaminen ajoissa. Muutto kannattaa hyödyntää sillä ajatuksella, että se on mahdollisuus käydä läpi omat tavarat huolella ja pohtia, mitä tavaroita haluaa uuteen kotiinsa viedä.  Saimme paljon tavaroita kirpputorille, vanha sohva lähti sukulaisille ja paljon päätyi ihan roskiinkin.

Uudessa kodissa tuntuu ihanalta, että tietää tasan tarkkaan, mitä itsellä on, ja mistä se teippirulla tai ne postikortit löytyy. Sain myös mapitettua ja lajiteltua kaikki paperini. En usko, että olisin ikinä ilman muuttoa motivoitunut tähän hommaan! Jos aiot käydä jokaikisen tavarasi läpi, kuten me, suosittelen kyllä aloittamaan ajoissa.

Uudessa kodissa tuntuu ihanalta, että tietää tasan tarkkaan, mitä itsellä on, ja mistä se teippirulla tai ne postikortit löytyy.

Helpompi muutto
Hyvällä suunnittelulla voi omaa muuttoaan helpottaa!

Muuttolaatikoita saa tilattua yleensä esimerkiksi kolmen viikon jaksoksi ”kimppatarjouksena” siten, että ne maksavat vähemmän kuin jos päivähinnalla laskettuna. Me teimme sen valinnan, että otimme laatikot jo pari viikkoa etukäteen vanhaan asuntoomme. Kävimme tavarat kaappi kerrallaan läpi, ja mukaan lähtevät tavarat pakkasimme suoraan laatikkoon. Sen sijaan uudessa asunnossa laatikot oli purettu jo parissa päivässä ja tavarat paikoillaan, ihan sen vuoksi, että olemme niin mukavuudenhaluisia, että emme tykkää asua yhtään muuttolaatikoiden keskellä, ja lomalla aikaa niiden purkamiseen oli.

Laatikoiden ja tavaran määrää ei kannata aliarvioida, yleinen suositus on, että sopiva määrä on suunnilleen laatikko neliötä kohden. Me emme ihan niin paljon tarvinneet, mutta aika monta kuitenkin! Nauroimme poikaystäväni kanssa muuton pakkailupuuhissa, että emme ole pitäneet itseämme minään turhina tavaran kerääjinä, mutta ihan hvyin sitä turhaa tavaraa oli ehtinyt kertyä parissakin vuodessa.Vaatteet saa hyvin pakattua matkalaukkuihin.

Huolehdi tarvittavat ilmoitukset ja sopimukset

Muista tehdä ilmoitus maistraattiin ja postiin. Yllätyin myös siitä, miten moneen paikkaan jouduin ilmoittamaan osoitteeni erikseen. Eli tarkasta, että osoitteen vaihtosi on mennyt lehtitilauksiisi, järjestöihin, työpaikkallesi, opiskelupaikkaasi ja niin yrityksiin, joista sinulla yhä tulee paperisia laskuja, koska niistä huolehtiminen on vastuullasi. Itse jouduin esimerkiksi ilmoittamaan uuden osoitteeni yliopistolle erikseen.

muuttajan muistilista
Pääset helpommalla, kun muistat tehdä itse muuton vaatimat sopimukset hyvissä ajoin!

Muuttopäivänä jos joskus tarvitaan kotivakuutusta! Huolehdi siis, että kotivakuutus on voimassa muuttopäivänä kummassakin osoitteessa, jos muutossa sattuisi haavereita. Muista myös ottaa uuteen osoitteeseen nettiliittymä tai siirtää vanha.

Sähkösopimusta uuteen kotiinkaan ei ehkä näin talven tullen kannata unohtaa. Sain tosin valehtelematta lähes päivittäin yhteydenottoja sähköyhtiöistä, joten suosittelen siksi, että kilpailutat itse sähkösopimuksen ajoissa ja voit sen jälkeen todeta, että olet jo sopimuksen tehnyt ja tiedät saaneesi myös parhaan hinnan.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen käy helposti täällä: *Sahkon-kilpailutus.fi Sähkösopimuksensa voi toki kilpailuttaa sieltä helposti muutenkin kuin muuton yhteydessä.Halutessaan sivustolta voit myös filtteroida mm ekosähkö- ja/tai uusiutuvat energiavaihtoehdot.

Suunnittele muutto ja muuttoapu

Kannattaa myös pohtia, tarvitseeko muuttoapua, etenkin jos aikoo hoitaa siivouksen itse tai muuttoon on vain vähän aikaa. Meitä auttoi muutossa se, että olimme suunnitelleet muuton tosi huolella. Eli tiesimme tasan tarkkaan, mihin aikaan se alkaisi, mikä olisi kenenkin tehtävä, miten kuljettaisimme huonekalut ja nimenneet, mihin huoneeseen mikäkin laatikko menisi.

muuttajan muistilista
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: siksi ehdittiin muuttopizzoille myös etukäteen

Saimme perheiltämme apua muuttoon, mutta lisäksi meillä oli ammattimainen muuttomies apuna. Oli tosi helpottavaa, kun saimme paitsi kantoapua, kokenut muuttomies otti ohjat käsiin, tiesi, miten muutto hoidetaan tilaamassamme neljässä tunnissa loppuun saakka, missä järjestyksessä pakettiauto kannattaa pakata ja niin edelleen. Asiaa miettiessämme huomasimme kyllä myös, että muuttopalveluiden hinnoissa on todella, todella isoja eroja! Eli myös sitä asiaa kannattaa selvitellä ja kilpailuttaa ajoissa.

Oli tosi helpottavaa, kun saimme paitsi kantoapua, kokenut muuttomies otti ohjat käsiin, tiesi, miten muutto hoidetaan tilaamassamme neljässä tunnissa loppuun saakka, missä järjestyksessä pakettiauto kannattaa pakata ja niin edelleen.

Nauti viimeisistä hetkistä vanhalla asuinalueellasi

sähkön kilpailutus

Lopuksi; muista nauttia viimeisistä hetkistäsi vanhalla asuinalueellasi. Me harmittelimme ensiksi, että muuttomme osui vasta viimeiselle lomaviikollemme. Lopulta oli kuitenkin oikeastaan aika ihanaa, että saimme nauttia kolme viikkoa lomasta vielä vanhalla asuinalueellamme. Kävimme paikallisessa lemppariravintoalssamme, nautimme kävelyistä meidän lemppari maisemissa, haimme jälkkärit meidän rakkaasta korttelin suklaakaupasta ja olimme läheisellä rannalla nauttimassa ilta-auringosta. Puhuimme niistä hyvistä muistoista, joita meillä niiltä kulmilta oli kahden vuoden aikana kertynyt. Tiesimme ehtivämme tutustua ja nauttia omasta tulevasta kodistamme ja asuinalueesta myös.

Kävimme paikallisessa lemppariravintoalssamme, nautimme kävelyistä meidän lemppari maisemissa, haimme jälkkärit meidän rakkaasta korttelin suklaakaupasta ja olimme läheisellä rannalla nauttimassa ilta-auringosta. Puhuimme niistä hyvistä muistoista, joita meillä niiltä kulmilta oli kahden vuoden aikana kertynyt.

halpompi muutto
Kaunis jokaisena vuodenaikana

Viimeinen asunnon ostamiseen liittyvä postaukseni liittyy konkreettisesti siihen, miten me löysimme tämän meidän ihanan asuntomme. Miten valitsimme asuinalueemme? Mitkä tekijät meille olivat asunnossa tärkeimpiä? Millainen asuntomme on ja mitä hankitoja sinne teimme? Näihin ihaniin juttuihinn palaan seuraavassa ja viimeisessä ensiasunnon ostamiseen liittyvässä postauksessa, jonka halusin jättää sokeriksi pohjalle.

Toivottavasti tästä postauksesta oli apua jollekin, jolla muutto on edessä. Sähkösopimuksesi voit kilpailuttaa täältä, muuton yhteydessä tai milloin vain kun haluat varmistaa, ettet maksa sähköstäsi turhaan liian paljon: *Sahkon-kilpailutus.fi

Lisää postauksia asunnon ostamiseen ja muuttoon liittyen:

ASP-tili ja asuntosäästäminen

Lainalupauksesta asuntokaupoille

Tsemppiä muuttoon ja ihanaa syystunnelmaa jokaiseen kotiin!

muuttajan muistilista
Toivottavasti minun muuttajan muistilistani tuo helpotusta jonkun teistä muuttoon

Rakkaudella,

Ida

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *