Naantali on myös aikuisille kiva kotimaan matkakohde

Poikaystäväni ja minä olemme aivan ihastuneita Naantaliin, jossa olemme olleet nyt kahtena kesänä! Tällä kertaa yövyimme Turussa, jonne pääsee autolla Naantalista puolessa tunnisssa. Monelle tulee varmasti Naantalista mieleen Muumimaailma, mutta voin suositella lämpimästi Naantalia kotimaanmatkakohteena myös aikuisille.

Monelle tulee varmasti Naantalista mieleen Muumimaailma, mutta voin suositella lämpimästi Naantalia kotimaanmatkakohteena myös aikuisille.

Ravintolasuosituksiani Naantaliin

Naantali on pieni satamakaupunki, ja kesäisin sen rannassa on paljon veneitä. Me tykkäämme kävellä aina venesataman laituria ja rantakatua pitkin, koska se on niin kaunis ja sympaattinen. Rantakadulla on paljon terassiravintoloita. Itse von suositella sataman läheisyydessä ainakin ravintola Snickaria,  jossa kävimme viime kesänä. Sen terassi on kivasti aivan vanhankaupungin ja sataman tuntumassa, mutta kuitenkin hieman erillään muista rantaranvintoloista. Ravintolassa oli hyvä palvelu ja pizzat! Vanhempien kanssa muista aikaisemmin syöneeni myös ravintola uudessa Killassa, ja siellä oli laadukasta ruokaa ja hyvät annokset.

Me tykkäämme kävellä aina venesataman laituria ja rantakatua pitkin, koska se on niin kaunis ja sympaattinen. Rantakadulla on paljon terassiravintoloita.

Naantalin satama on kaunis

Tällä kertaa söimme kuitenkin muutama vuosi sitten auenneessa Hasta la Pastassa, joka sijaitsee keskellä Naantalin vanhaa kaupunkia. Ravintolaa ei välttämättä löytäisi sattumalta, sillä sen terassi on rakennettu pienen puutalon sisäpihalle. Tai pikemminkin terassit, sillä sisäpiha koostuu ikään kuin ravintolan useista pienistä kotiterasseista, mikä oli tosi ihanaa, koska sellaista meillä ei täällä omassa kotona olekaan! Minä söin savulohisalaattia ja poikaystäväni tuorepastasta valmistettua päivän avocado-pastaa, ja molemmat olivat tosi hyviä.

sisäpiha koostuu ikään kuin ravintolan useista pienistä kotiterasseista, mikä oli tosi ihanaa, koska sellaista meillä ei täällä omassa kotona olekaan!

Naantali suositukset
Hasta la pastan terassilla Naantalin vanhassa kaupungissa

Kaunis kultarannan puutarha ja vinkkejä Kultarantaan retkeä suunnitteleville

Elokuun loppupuolelle saakka on Naantalissa myös mahdollista vierailla presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhassa. Olen vieraillut Kultarannassa kerran aikaisemminkin. Ja tämä on kyllä kohde, jota voin ehdottomasti suositella! Puutarha on tosi kaunis erivärisine ”kukkahuoneineen” ja sieltä aukeaa upeat maisemat Naantaliin. Meillä oli myös todella hyvä opas, joka kertoi mielenkiintoisia huumorilla höystettyjä tarinoita ja yksityiskohtia puutarhaan liittyen. Olimme ostaneet liput netistä etukäteen, mikä kannattaa tehdä, sillä kierrokselle otetaan vain rajallinen määrä vierailijoita, ja ainakin meidän kierroksemme oli ihan täynnä. Toinen vinkki, mitä itse emme tajunneet noudattaa oli, että Kultarannan edessä on iso parkkipaikka. Me kävelimme Naantalista Kultarantaan, ja ainakin 30 asteen helteessä se oli aika tuskaista, eikä autotien varrella niitä kivoimpia kävelyreittejä ollutkaan…

Puutarha on tosi kaunis erivärisine ”kukkahuoneineen” ja sieltä aukeaa upeat maisemat Naantaliin. Meillä oli myös todella hyvä opas, joka kertoi mielenkiintoisia huumorilla höystettyjä tarinoita ja yksityiskohtia puutarhaan liittyen.

Kultarannan puutarha ja presidentin kesäasunto

Naantalin vanhakaupunki ja eriskummallinen Muumikahvila

Naantalin vanhassa kaupungissa on kiva kävellä, ja siellä on erilaisia pieniä vaate- ja käsityöputiikkeja. Minä halusin tietysti ikuisena muumifanina ehdottomasti käydä muumi-kaupasssa, josta ostin kortit kummipojalle ja siskolleni sekä bujoilutarroja, jotka olette saattaneetkin nähdä instagram-tililläni.

Lisäksi kävimme Eriskummallisessa Muumikahvilassa, joka on rakennettu hauskaan huvikumpumaiseen puutaloon keskelle Naantalin vanhaa kaupunkia. Söimme jäätelöt eriskummallisen muumikahvilan terassilla, ja ihailimme sitten sisällä näyttelyä, johon oli koottu Arabian muumimukit eri vuosilta. Muumikahvilan yhteydessä oli myös tietysti oma muumikauppansa, mutta Naantaliin ne tietysti kuuluvatkin.

Söimme jäätelöt eriskummallisen muumikahvilan terassilla, ja ihailimme sitten sisällä näyttelyä, johon oli koottu Arabian muumimukit eri vuosilta. Muumikahvion yhteydessä oli myös tietysti oma muumikauppansa, mutta Naantaliin ne tietysti kuuluvatkin.

naantali ravintolasuosituksetNaantali on ihana kaupunki, ja sen vanhasta kaupungista ja rantaterasseista nauttivat varmasti lasten lisäksi myös aikuiset. Kultarannan puutarha oli tosi kaunis, ja tarinat kultarannan puutarhasta jäivät mieleen. Voin kyllä suositella myös piipahdusta eriskummalliseen muumikahvioon kaikienikäisille muumifaneille!

Naantali vinkit
Eriskummallinen muumikahvio

Näistä blogeista voit lukea lisää Naantalin matkakertomuksia:

Oletko lukenut jo nämä postaukseni?

Oletteko te käyneet Naantalissa tai tehneet jotakin muita kivoja kotimaan matkoja?

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri matkat oma-elama ravintolat
Kommentit (2)
 1. Mä olen Naantalista kotoisin ja toivon pääseväni lähivuosina muuttamaan sinne takaisin. 😊

  Naantali kukoistaa kesällä, mutta talven hiljaisuudessakin on puolensa. Naantali on mulle koti. ❤

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/07/31/ihotautilaakarilla/

  1. Ihana Torey, kun tulit naantalilaisena kommentoimaan!:) Olen käynyt Naantalissa vain kesäisin, mutta silloin se ainakin on niin ihana <3 Toivottavasti haaveesi toteutuu mahdollisimman pian!
   Kivaa alkavaa elokuuta sinulle!<3
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *