Retki Aulangolle ja parhaat kotimaan matkakohteet

Teettekö te kotimaanmatkoja? Meillä on ollut poikaystäväni kanssa tapana tehdä keväisin ja kesäisin muutamia matkoja Suomessa. Viime viikolla yövyimme yhden yön Aulangolla.

Kotimaanmatkailussahan on se kiva, että reissuun voi lähteä myös aika ex-tempore. Jos sinulla on vielä lomaa tänä kesänä, niin tästä postauksesta saat toivottavasti ideoita matkailuun Suomessa.

Kotimaanmatkailussahan on se kiva, että reissuun voi lähteä myös aika ex-tempore. Jos sinulla on vielä lomaa tänä kesänä, niin tästä postauksesta saat toivottavasti ideoita matkailuun Suomessa.

Kerron tässä postauksessa vähän, millainen paikka Aulanko on ja mitä me siellä teimme. Postauksen lopussa on myös lista meidän parhaista kotimaan matkakoheista. Matkamme Suomessa ovat olleet yhden yön tai vain päivän mittaisia, joten ne ovat olleet lyhyen ajo- tai junamatkan päässä Helsingistä.

Aulangon kaunis luonnonsuojelualue

Aulanko on Hämeenlinnan kaunein alue ja tunnettu luonnonsuojelualueestaan. Aulangon näköalatornista aukeaa upeat kansallismaisemat lusikkaniemelle. Puistometsää hoidetaan myös hyvin, ja siellä on kaksi pientä lampea.

Aulangon näköalatornista aukeaa upeat kansallismaisemat lusikkaniemelle

Viime kesänä olimme Aulangolla yhden päivän ja teimme retken pelkästään Aulangon näköalapaikalle ja puistometsään, mutta nyt halusimme nauttia illasta hotellilla.Ensimmäisenä kuitenkin nytkin Aulangolle saavuttuamme, lähdimme kävelemään luonnonsuojelualueelle ja kiipesimme Aulangon näköalatorniin.

Minulla on ihania muistoja siitä, kuinka syötimme joutsenia Aulangon joutsenlammella lapsena isovanhempiemme kanssa. Nytkin huomasimme, kuinka eräs perhe asetti piknikin joutsenlammen viereisille puupenkeille, ja otti esille termarin ja eväsrasiat. Lisäksi Aulangon luonnonsuojelualueella on jäätelökioski ja kesäkahvio.

perhe asetti piknikin joutsenlammen viereisille puupenkeille, ja otti esille termarin ja eväsrasiat.

Lisää Aulangon puistometsästä

Hotelli Aulanko ja tekemistä Aulangolla

Yövyimme Aulangon Scandic-hotellilla, josta pääsee kävelemään suoraan Aulangon puistometsään. Hotelli Aulangolla ja sen pihapiirissä oli myös paljon erilaista aktiviteetteja.

 • suuret golf-kentät
 • minigolf-rata pihalla
 • suosittu Hugo Parkin kiipeilyköysi-rata,jossa eritasoisia vaijeriratoja eri korkeuksilla.
 • pienille lapsille trampoliini ja pomppulinna
 • kylpylä sisä- ja ulkoaltaineen ja kylpylähoitoineen
 • Hohto-keilausrata sisällä
 • kauniit ulkoilumaastot luonnonsuojelualueella ja järven rannalla
 • Lisäksi aivan vieressä on Aulangon kesäteatteri, jossa on erityisesti lapsille ja perheille suunnattuja esityksiä

Tukholman-kaupunkilomamme jälkeen luonnosta ja rauhasta nauttiminen tuntui meistä tosi hyvältä. Näköalapaikalla ja Aulangon puistometsässä käytämme lähinnä vain hengailimme Scandic hotelli Aulangon alueella.

Pelasimme poikaystäväni kanssa minigolfia ja kävimme keilaamassa. Meistä oli myös ihana kävellä hotellin ranta-katua pitkin ja nautiskella auringosta penkillä. Meillä kävi tosi hyvä tuuri sään suhteen!

Meistä oli myös ihana kävellä hotellin ranta-katua pitkin ja nautiskella auringosta penkillä.

Scandic hotelli Aulangolla on ravintola, joka tarjoaa buffet-lounasta ja annoksia a la carte listalta. Nautimme erityisesti iltaruokailusta Aulangon ravintolan ihanalla terassilla ja sen upeista maisemista.

Aulangon pihapiirissä on myös ihana kesäkahvio, joka on päiväsaikaan auki. Me kävimme siinä nauttimassa juomsita ja jäätelöstä ennen kovaa golf-kierrostamme. Huomasimme kuitenkin, että siellä paistettiin myös itse vohveleita, joita oli mahdollista saada makealla mansikka- tai suolaisella lohitäytteellä.

siellä paistettiin myös itse vohveleita, joita oli mahdollista saada makealla mansikka- tai suolaisella lohitäytteellä.

Aulanko-hotellin vieressä on myös Aulanko-arena, jossa on esiintymässä useita tunnettujakin artisteja, minusta olisi ollut kyllä tosi ihana nähdä Chisu!

Tästä näet listan Aulanko-areenan tämän vuoden esiintyjistä.

Aulanko hotellilla on myös yökerho. Mutta me nautimme juomista, ilta-auringosta ja omasta ja toistemme ihanasta seurasta oman huoneemme parvekkeella.

nautimme juomista, ilta-auringosta ja omasta ja toistemme ihanasta seurasta oman huoneemme parvekkeella.

Meillä oli tosi ihana retki Aulangolle. Vaikka Hämeenlinna on aika pieni kaupunki, Aulangon alue on aika ainutlaatuinen ja kaunis. Helsingistä autolla pääsee Aulangolle tunnissa, ja monet Tampereen junat pysähtyvät Hämeenlinnassa.

Vaikka Hämeenlinna on aika pieni kaupunki, Aulangon alue on aika ainutlaatuinen ja kaunis.

Aulangon lisäksi meidän parhaita kotimaan matkakohteita ovat olleet:

Oletteko te käyneet Aulangolla? Mitkä ovat teidän mielestä parhaat kotimaan matkakohteet?

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri ravintolat oma-elama hyva-olo
Kommentit (4)
 1. Kiitos tästä monipuolisesta Aulanko-jutusta! Olemme perheen kanssa juuri lähdössä muutaman päivän päästä Aulangolle pariksi yöksi ja sain tästä jutusta vähän lisää inspiraatiota reissuumme!

  Nyt on luvattu kovaa hellettä, osaatko sanoa, onko nuo ulkoilureitit suojaisia? Ajattelisin kuvista päätellen ja muutenkin niin, kun on kuitenkin kyseessä vanha ja iso metsäalue.

  Ja kivalta vaikuttaa blogisi yleisestikin, taidan jäädä seuraamaan (tulin lukemaan erään toisen blogin kautta, kun olit kommentoinut sinne jotain), vaikka en oikein muuten lue pahemmin blogeja (kun ei oikein ole löytynyt omaa blogia). Täällä oli hyviä Tukholma-vinkkejäkin ja mitähän vielä löydän, kun pengon blogiasi lisää?! 🙂

  1. Kiitos kivasta kommentistasi!:) Ihana kuulla, että tekin pääsette Aulangolle, se on upea paikka näin kesäisin!:)

   Kyllä Aulangolta löytyy suojaisia alueita, koska se on monilta osin juuri metsämäistä. Joutsenlammen vieressä on myös levähdyspaikkoja puiden suojassa, sekä kahvio.

   Aulangon näköalapaikalle ja torniin on vähän kapuamista, ja viime kesänä kun kävimme siellä juuri kovimpien helteiden aikaan, niin muistan sen kyllä ottaneen voimille. Kapuaminen kuitemnkin ehdottomasti kannattaa, sillä näkymät ovat todella ainutlaatuiset. Näköalapaikan vieressä on myös pieni terassikahvio, johon voi sitten vaikka istahtaa jäätelölle tai juomana jotakin virkistävää.

   Tervetuloa seuraamaan blogiani ja ihanaa Aulangon-retkeä teille!<3
   Ida

 2. Anna / Fashion Minimalist
  18.7.2019, 20:30

  Ihana postaus ja Aulanko on niin kaunis paikka!

  1. Niin Aulanko on!♡ kiitos Anna kun kommentoit!
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *