Nextory: Parhaat äänikirjat ja kokeile ilmaiseksi

Kaupallinen yhteistyö: äänikirjat.net

** Postauksessa kaupallinen yhteistyölinkki äänikirja.net -sivustolle

*Postaus sisältää lisäksi äänikirjapalvelu Nextoryn kaupallisia mainoslinkkejä

Olen kokeillut useita **äänikirjapalveluita. Luen paljon myös perinteisiä kirjoja, mutta vaikkapa kävelyllä, bussimatkalla, siivotessa tai lentokoneessa on ihana uppoutua kuuntelemaan äänikirjaa. Se on tosi rentouttavaa, ja pääsen omiin mietteisiini. Tässä postauksessa on mun suosituksia parhaista äänikirjoista. Kerron Nextory -äänikirjasovelluksesta ja tarjoan teille mahdollisuuden *tutustua Nextoryyn ilmaiseksi.

Parhaat äänikirjat

Olen huomannut, että valitsen äänikirjoista romaaneja useammin elämänkertoja ja asiantuntijakirjoja eri aiheista. Tykkään kuunnella kirjoja, jotka auttavat mua eteenpäin ja antavat uutta ajateltavaa. Elämänkerroissa mua kiehtoo ihmistarinat selviytymisestä ja menestymisestä. Kuuntelen myös paljon selfhelp-tyylisiä kirjoja elämäntapamuutoksista, työelämästä, rahasta, hyvinvoinnista ja terveydestä. Alla on lista kirjoista, joista olen eniten saanut energiaa, inspiraatiota ja tsemppiä!

Tässä lista mun suosituksista, jotka olen kuunnellut ja jotka kaikki löytyvät Nextory-sovelluksesta

äänikirjat kokeile ilmaiseksi

Inspiroivin elämänkerta

ANNE KUKKOHOVI: PÄIN PUNAISTA

 • Anne Kukkohovin elämänkerta Päin punaista on toistaiseiseksi paras elämänkertakirja, jonka olen kuunnellut! Anne Kukkohovi ei etukäteen henkilönä ollut minulle kovin tuttu, mutta kirja vei täysin mennessään. Annen tarina oli tosi inspiroiva kertomus rohkeudesta selvitä kipeistäkin kokemuksista ja tarttua elämän tuomiin mahdollisuuksiin. Elämänkerta oli kerrottu mielenkiintoisesti ja tapahtumien väleissä Anne kertoi ihanasti omista ajatuksistaan. Tässä kirjassa oli äänikirjana myös tosi miellyttävä lukijaääni Nextoryssa, mikä vaikuttaa aina lukukokemukseen.

Näistä äänikirjoista tsemppiä omien unelmien saavuttamiseen!

ILKKA KOPPELOMÄKI: SAA MITÄ HALUAT

Tämä kirja sopii kaikille, ovat unelmasi sitten mitä tahansa, tai vaikka et niitä vielä tietäisikään.

JEN SINCERO: YOU ARE A BADASS. LOPETA ITSESI VÄHÄTTELY JA ELÄ TÄYSILLÄ.

 • Sain  Jen Sincero: You Are a Badass. Lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä. -kirjan joululahjaksi siskoltani vuosi sitten, mutta halusin silti kuunnella sen myös äänikirjana! Sinceron kirja on noussut joka puolella maailmaa menestykseksi, enkä ihmettele miksi. Kirjan avulla voi päästä kiinni niihin itseään latistaviin ajatuksiin, jotka estävät toteuttamasta omia unelmiaan -ja mikä parasta antaa tosi paljon konkreettisia neuvoja, miten jatkaa eteenpäin. Ehdottomasti mun kuuntelemani paras tsemppikirja Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat -kirjan ohella.

nextory kokeilu

Kirjat, jotka ovat auttaneet minua voimaan paremmin

MAARET KALLIO: LUJASTI LEMPEÄ JA INHIMILLISIÄ KOHTAAMISIA

 • Maaret Kallio lukee kirjansa Lujasti Lempeä ja Inhimillisiä kohtaamisia Nextoryssa itse, ja hänen lempeä lukijaääneensä on jo itsessään rauhoittavaa kuunneltavaa. Jos mun pitäisi mainita yksi julkisuuden henkilö, jota ihailen, se olisi Maaret Kallio. Ihailen hänen viisauttaan, jolla hän lempeästi, rauhallisesti, uteliaasti ja äärettömän kunnioittavasti kohtaa erilaisia ihmisiä ja heidän reaktioitaan. Näistä kirjoista olen oppinut paljon lempeyttä ja ymmärrystä itseäni ja muita kohtaan, ja odotan kovasti, että pääsen kuuntelemaan Maaret Kallion pian ilmestyvää kolmatta kirjaa! Kirjoista ovat tykänneet kaikki, joille olen näitä suositellut!

Ihailen Maaret Kallion viisauttaan, jolla hän lempeästi, rauhallisesti, uteliaasti ja äärettömän kunnioittavasti kohtaa erilaisia ihmisiä ja heidän reaktioitaan. Kirjoista ovat tykänneet kaikki, joille olen näitä suositellut!

parhaat äänikirjat

KARITA TYKKÄ: HYVÄ ELÄMÄ

 • Karita Tykän Hyvä elämä elämäntapaopuksessa on hyvää se, että se ei vain jaa ohjeita terveistä elämätavoista, vaan opettaa myös lempeää suhtautumista. Karta Tykän Hyvä elämä on ihana osoitus siitä, että hyvinvointi on kokonaisuus, johon kuuluvat muun muaassa rentoutumiskeinot hengittämisestä lähtien.

LIISA UUSITALO-AROLA: UUVUKSISSA. KIRJA SINULLE, JOKA TAHDOT VOIMASI TAKAISIN.

 • Uusitalo-Arola on kohdannut työterveyslääkärinä monia uupuneita, ja monia lähellä uupumista olevia itsensä kaltaisia sinnittelijöitä. Uusitalo-Arolan Uuvuksissa -kirjasta sain ihan tosi monta konkreettista neuvoa, jotka ovat auttaneet mua stressin hallinnassa. Olen Uuvuksissa-kirjan kuunneltuani esimerkiksi jaksottanut selkeämmin päivärytmiäni Uusitalo-Arolan oppien mukaisesti, ajastanut tenttiin lukemistani ja työskentelyäni herätyskellon avulla ja aloittanut listaamaan joka aamu kalenteriini päivän kolme tärkeintä tehtävää. Aion ehdottomasti kuunnella kirjan vielä uudestaan. Kirjan eri osioihin jaetut ohjeet sopivat sekä akuutista uupumuksesta kärsiville että meille kaikille, jotka tarvitsemme tukea arjen ja työn kiireiden kanssa selviämiseen paremmin. Uuusitalo-Arolan kirja antaa ymmärrystä uupumuksesta ja miten varhaisia merkkejä siitä voi itsessään tunnistaa ja miten sitä voi oppia ehkäisemään.

Olen Uuvuksissa-kirjan kuunneltuani esimerkiksi jaksottanut selkeämmin päivärytmiäni Uusitalo-Arolan oppien mukaisesti, ajastanut tenttiin lukemistani ja työskentelyäni herätyskellon avulla ja aloittanut listaamaan joka aamu kalenteriini päivän kolme tärkeintä tehtävää. Aion ehdottomasti kuunnella kirjan vielä uudestaan.

hyvät äänikirjat

äänikirjat Nextory

Mielenkiintoisimmat tietokirjat

YUVAL NOAH HARARI: IHMISEN LYHYT HISTORIA.

 • Yuval Noah Harari: Ihmisen lyhyt historia -kertoo ihmislajin historiasta ihan sen alkuajoista lähtien aina tähän päivään ja vähän tulevaisuuteenkin saakka. Se kertoo, miten Homo Sapiens voitti muut lajit, miksi me siirryimme keräilijöistä metsästäjiksi ja miten kapitalismi syntyi. Kirjasta innostuneena kävimme myös poikaystäväni kanssa katsomassa tämän Kansallisteatterissa. Voi kunpa, kaikki historian kirjat olisi näin mielenkiintoisesti kerrottu!!

THOMAS ERIKSON: IDIOOTIT YMPÄRILLÄNI -KUINKA YMMÄRTÄÄ MUITA JA ITSEÄ.

 • Erikson jakaa kirjassaan Idiootit ympärilläni ihmiset neljään erilaiseen persoonallisuustyyppiin: vihreisiin, keltaisiin, sinisiin ja punaisiin. Toki meissä kaikissa on piirteitä useista näistä! Mutta kun oppii tunnistamaan voimakkaampia piirteitä itsessä ja muissa, oppii ymmärtämään, miksi alaiset reagoivat tietyllä tavavalla muutoksiin, miksi itse käyttäytyy jollakin tavalla tietyssä tilanteessa ja miksi toinen tarvitsee saman tehtävän tekemiseen enemmän aikaa. Parasta on, miten kirjan avulla voi löytää itsestä ja ympärillä olevista ihmisistä toisiaan täydentäviä vahvuuksia. Kirja kuvaa, miten persoonallisuuspiirteiden eroista johtuvat piirteet saadaan parhaalla tavalla esiin vaikkapa työyhteisössä ja miten niitä voi käyttää yhteisenä voimavarana!

MATTHEW WALKER: MIKSI NUKUMME: UNEN VOIMA.

 • Olen oppinut kantapään kautta, että uni on tosi tärkeä asia hyvinvointini ja jaksamiseni kannalta. Matthew Walker on neurotieteen ja psykologian professori, ja kertoo kirjassaan Miksi nukumme – Unen voima uusimasta unitutkimuksesta ja miten omaa untaan voi parantaa. Opin kirjasta muun muassa, miten iltapäivällä nautittu kahvikuppi voi vaikuttaa vielä yöuniini, miten unilääkkeet toimivat ja ymmärsin paremmin, miten uni vaikuttaa oppimiseen, muistiin ja mm ruoansulatukseen.

Opin kirjasta, miten iltapäivällä nautittu kahvikuppi voi vaikuttaa vielä yöuniini, miten unilääkkeet toimivat. Ymmärsin paremmin, miten uni vaikuttaa oppimiseen, muistiin ja ruoansulatukseen.

Näitä kuutelen nyt

 • Henri Tuomilehto: Nukkumalla menestykseen ja Anna Puun elämänkerta

Nextory

Miksi Nextory?

Tuhansia kirjoja eri kategorioista

*Nextoyssa on tosi laaja valikoima erilaisia kirjoja. Omat suositukseni on lähinnä selfhelp-kategoriasta,tietokirjoista ja elämänkerroista. Mutta näiden lisäksi siellä on tosi paljon tietysti romaaneja laidasta laitaan. Itse olin tosi innoissani esimerkiksi, kun löysin Nextorysta joululomalla Jo NesbQ ’n uusimman jännärin Veitsi, johon oli kirjastossa tosi pitkät jonot! Erityispedagogiikan kurssikirjani Stressin säätely oli myös Nextoryssa E-kirjana.

Lisäksi Nextoryssa on laaja valikoima lastenkirjoja iltasaduista Harry Pottereihin. Musta on tosi tärkeää lukea  lapselle itse. Joskus voi kuitenkin olla kiva vaikka käpertyä sylitysten yhdessä kuuntelemaan satua, maalaamaan siitä kuvaa tai keskittyä antamaan satuhierontaa. Ja antaa välillä toisen lukea kirjaa molemmille. Isompaa lasta tai nuorta voi myös innostaa lukuharrastuksen pariin esimerkiksi jonkin näyttelijän tai julkisuuden henkilön jännittävästi lukema kirja vaikkapa koulumatkoilla.

Musta on tosi tärkeää lukea  lapselle itse. Joskus voi kuitenkin olla kiva vaikka käpertyä sylitysten yhdessä kuuntelemaan satua, maalaamaan siitä kuvaa tai keskittyä antamaan satuhierontaa. Ja antaa välillä toisen lukea kirjaa molemmille.

*Nextorya on helppo käyttää -kokeile ilmaiseksi

Nextory toimii niin, että luot itsellesi tunnukset ja lataat sovelluksen tabeltillesi tai puhelimeesi. Voit tehdä sen *TÄSTÄ. Sitten pääset selaamaan kirjoja, ja aloittaa kuuntelemisen! Nextory toimii kuukausitilauksella (alkaen 13,99e), ja voit kuunnella niin paljon kirjoja kuin haluat samaan hintaan. Nextory tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja tilaukselle: kulta, hopea ja perhe, joista voit valita sulle sopivimman.

*Nyt voit kokeilla Nextorya täysin ilmaiseksi tästä. Jos lopetat tilauksen 14 päivän kuluessa (klikkaamalla sovelluksessa), et maksa mitään. Muuten tilaus jatkuu kuukausimaksulla, jota voit jatkaa sen aikaa kuin haluat. Mitään sitoutumisaikaa Nextoryssa ei ole.

Käyttöä helpottavia juttuja Nextoryssa

Suurimmasta osasata kirjoista on sekä äänikirja että e-kirja, ja voit valita, kumman version haluat lukea/kuunnella. Voit selata krijoja eri kategorioista ja lisätä kirjoja omalle suosikkilistallesi, kun löydät hyvän, ja valita niistä sitten aina sopivan kirjan. Voit myös pitää useita keskeneräisiä kirjoja, sovellus muistaa, mihin kohtaan jäit.

Käyttöä helpottaa se, että voit ladata kirjat offline-tilaan, jolloin niitä voi kuunnella myös ilman nettiä vaikkapa lentokoneessa. Jos kuuntelee kirjaa vaikkapa kävelyllä, ja jokin kohta menee ohi, on sovelluksessa napit, josita pääsee 15sek taaksepäin tai eteenpäin.

Sovellus auttaa löytämään sinulle sopivaa luettavaa ja motivoi lukemaan enemmän

Kirjan lopetettuasi voit arvioida kirjan tähdillä 1-5. Musta on kiva, että muiden arviot näkyvät kirjojen kohdalla. Jos pidän erityisesti jostakin kirjasta, mielelläni katson myös, mitä muut saman kirjan lukeneet tai kuunnelleet ovat valinneet. Sovellus osaa myös ehdottaa saantyylisiä ja saman kirjailijan muita kirjoja. Monet suosikeistani ovat löytyneet tätä kautta!:) On myös motivoivaa, että voi pitää omaa lukupäiväkirjaa, ja selata, mitä kirjoja on vuoden aikana lukenut.

Jos pidän erityisesti jostakin kirjasta, mielelläni katson myös, mitä muut saman kirjan lukeneet tai kuunnelleet ovat valinneet sen jälkeen tai mitä muita saman kirjailijan tai samantyylisiä kirjoja sovellus ehdottaa. Monet suosikeistani ovat löytyneet tätä kautta!

äänikirjasovellus

*Tutustu Nextoryn selkeisiin ohjeisiin ja kokeile ilmaiseksi tästä!

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri kirjat suosittelen oma-elama
Kommentit (2)
 1. Fanny Matilda
  17.1.2020, 19:40

  Wau, Olipa kattava postaus. Nextory on ihan paras, äänikirjat on tuonut mun elämään tosi paljon hyvää😊. Kiitos vinkeistä, laitan korvan taakse😉

  1. Kiitos Fanny!:) Ihanaa, että säkin olet löytänyt äänikirjat!<3 Toivottavasti sait postauksesta jonkin uuden vinkin!:)
   Mukavaa viikonloppua,
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *