Viikonloppuloma Oslossa, osa 2

Nyt pääsen taas kirjoittelemaan teille ihanasta viikonlopustani Oslossa!

Oopperatalo on Oslon hienoin nähtävyys

Sää Oslossa jatkui aurinkoisena ja lämpöisenä, ja lähdimme aamupäivällä heti Oslon oopperatalolle. Oopperatalolla on viisto katto. Kävelimme katolle liuskoja pitkin ihailemaan maisemia, jotka avautuivat veden yli ja kaupunkiin päin. Katolla oli myös yksi Oslon rauhallisista ja jättimäisistä lokeista. Hän oli selvästi totttunut turisteihin, ja hieman vain kallisteli päätään, ja antoi kuvata itseään Oslon maisemia vasten ties kuinka läheltä!

oslo nordisk opera

Oopperatalo  eli vuonna 2008 valmistunut Den Norske Opera & Ballet on Oslon parhaimpia nähtävyyksiä ja arkkitehtuurisesti upea rakennus. Luin, että Ooopperatalo oopperatalon suunnittelussa on inspiraation lähteenä käytetty jäävuoria, ja vaalea marmorinen ja lasinen rakennus on aika ainutlaatuinen! Sisältä oopperatalossa oli käytetty paljon pohjoismaista puuta. Mielestämme oopperatalon kalteva muotokieli ja sisätilojen sävyt toivat vähän mieleen meidän uuden ihanan kirjastorakennuksen Oodin -ehkäpä se on sieltä saanutkin vaikutteita.

Mielestämme oopperatalon kalteva muotokieli ja sisätilojen sävyt toivat vähän mieleen meidän uuden ihanan kirjastorakennuksen Oodin -ehkäpä se on sieltä saanutkin vaikutteita.

noske opera

Oslon oopperatalo on vedenrajassa vanhalla satama-alueella, ja sillä on iso aurinkoinen terassi. Terassilla toimii kahvila ja ravintola. Söimme lounasta oopperatalon terassilla, ja se oli meidän matkamme yksi kohokohdista!🙂 Oopperatalon terassilla syöminen auringossa Oslon upeimpia maisemia ihaillen jäi mieleen. Noin 25euron lounas, johon sisältyi juomat, ruokaisa, laadukas katkarapusalaatti ja kahvit pienen jälkiruoan kanssa, oli Oslon hintatasoon nähden varsin kohtuullinen! Jos vierailet Oslossa kesäaikaan, niin kannattaa siis pitää Oopperatalon terassin lounas mielessä!

Jos vierailet Oslossa kesäaikaan, niin kannattaa siis pitää Oopperatalon terassin lounas mielessä!

Oslo oopperatalo
Oopperatalo sisältäpäin
oslo oopperatalo
Lounas oopperatalon aurinkoisella terassilla

Kauppahalli, graffititaidetta ja kaunis ulkoilualue

Oopperatalolta jatkoimme matkaa Oslon hieman toisenlaiselle alueelle. Mielelläni vierailen aina kaupungeissa kauppahalleissa, niissä aistii yleensä hyvin kaupungin tunnelmaa! Oslon Foodmarket oli hieman toiseen suuntaan keskustasta, ja kävellessämme sinne satuimme pieneen vintage-tapahtumaan, jossa oli myynnissä erilaisia koruja, käsitöitä ja kirpputori! Lisäksi satuimme kulkemaan Oslon suurien graffititaideteosten ohi, jotka kuuluivat isompaan kilpailuun. Näimme, kuinka taidetta paraikaa seinälle syntyi. Ihan mahtavaa, kuinka kävellessä löytää kaupungeista ihan uusia puolia!

Mielelläni vierailen aina kaupungeissa kauppahalleissa, niissä aistii yleensä hyvin kaupungin tunnelmaa!

graffitiart
Graffititaidetta oslossa

FoodMarket eli Oslon kauppahalli sijaitsi todella idyllisellä puistomaisella alueella, jossa oli myös vesivoimalan putouksia. Sunnuntaipäivänä siellä oli koiranulkoilutta, lapsia heittelemässä fresbeetä, ja yksi pariskunta pikinikilläkin. Oslossahan on vielä sunnuntaisin suurin osa kaupoista kiinni, ja se kokoaa varmasti ihmisiä ulkoilualueille, kauppahalleihin ja markkinatapahtumiin.

Oslossahan on vielä sunnuntaisin suurin osa kaupoista kiinni, ja se kokoaa varmasti ihmisiä ulkoilualueille, kauppahalleihin ja markkinatapahtumiin.

oslo kauppahalli

Kauppahalli oli muun kaupungin tapaan siisti ja rauhallinen. Kauppahallissa oli pieniä ruokakojuja, ja löysimme äidin kanssa siellä ihanat teehaudukkeet erässtä tee- ja kahvikaupasta sekä tuliaisiksi suklaita. Kauppahallin edessä oli terassi ja vieressä joitakin pieniä ravintoloita.

Kauppahallissa oli pieniä ruokakojuja, ja löysimme äidin kanssa siellä ihanat teehaudukkeet erässtä tee- ja kahvikaupasta sekä tuliaisiksi suklaita.

Foodmarket Oslo
Oslon kauppahalli
oslo kauppahalli
Cupcakes Oslon kauppahallissa
Oslon foodmarket
Macarons-taidetta Oslon kauppahallissa

Meidän viikonloppu Oslossa oli kaikinpuoli ihana, ja ehdimme kahden päivän aikana nähdä ja kokea tosi paljon erilaisia juttuja!:) Tokasta Oslon päivästä jäi mieleen upea Oopperarakennus, maisemat sen katolta ja lounas terassilla. Sekä graffititaideteokset ja vintage-,markkinat Oslon kaduilla, idyllinen Oslon kauppahallin ulkoiluympäristö ja kauppahallin levollinen tunnelma ja toinen toistaan herkullisemmat pienet ruokaputiikit.

Tästä pääset lukemaan Oslon viikonloppumme ensimmäisestä päivästä, jossa nautimme merenherkuista, kuvailemme vuonoja ja Oslon kesämökkejä risteilypurjeveneen kyydistä ja nautimme auringosta kuninkaanpalatsin puutarhassa.

Oslon loman jälkeen on ollut ihana palata taas tänne Helsinkiin, ja viettää yhdessä poikaystäväni kanssa aikaa meidän tavallamme -museokierroksella ja terassilounaalla. Parhaan ystäväni ja minun yhteisestä retkestämme Fazerin tehtaan vierailukeskukseen taidankin kirjoitella teille vielä lisää!:)

oslo
Oopperatalon edustalla

Ihanaa syyskuusta siihen asti!

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri oma-elama matkat ravintolat
Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *