Juustokakulle kyllä, kuplateelle ei kiitos
Glorian ruoka & viini -lehden loppusivulla on aina ihana haastattelu, jossa annettuja lauseita jatkaa vaihtuva julkkis. Tällä kertaa vastaajana olen minä.
Jos avaisit jääkaappini, näkisit tyhjiä hyllyjä, raejuustoa ja rahkaa. Rakastan ruoanlaittoa mutta olen myös laiska käymään kaupassa. Arkena pärjään, jos kuiva-ainekaapissa on kaurahiutaleita ja keittiön tasolla banaaneja.
Jos jotain nyt himoitsen, himoitsen pitsaa. Olen jonkin aikaa jo himoinnut Kotipizzan kasvisndujapitsan kokeilemista, ja tänään toteutin mielihaluni (hyvää oli, mutta ei edelleenkään Margheritan voittanutta). Muita himotuksen kohteita ovat esimerkiksi irtokarkit ja salmiakki.
Jos jotain en halua lautaselleni, se on lihaa, kalaa ja mereneläviä.

Jos jotain kokkia ihailen, ihailen Satu Koivistoa, jota olen seurannut jo kauan. Hänellä on herkullisia reseptejä, hyviä hävikkivinkkejä ja monipuolisesti hyödynnettyjä satokauden tuotteita. Hän valmistaa myös monia ruokia ja leivonnaisia vegaanisena.
Jos valitsisin jotain keittiötarvikeliikkeestä, valitsisin pienen lastan ihan siksi, että sellainen puuttuu ja olen huomannut, että sellaiselle olisi käyttöä.
Jos valitsisin maailman parhaan herkun, se olisi jyväskyläläisen kahvila Miriam’sin vadelma-valkosuklaajuustokakku. Sen voisi itse asiassa lisätä himotuslistaan. Minun on aina päästävä Miriam’siin, kun käyn Jyväskylässä, ja valitsen aina palan kyseistä kakkua, jos sitä vain on vitriinissä.
Jos tilaan baarissa juoman, tilaan kuohuviiniä. Se maistuu hyvältä, ja siinä on juhlan tuntua.
Jos voisin syödä vain yhtä ruokaa loppuelämäni, söisin luultavasti ruisleipää ja juustoa, koska en ole kyllästynyt niihin tähänkään mennessä.
Jos olisin jälkiruoka, olisin jäätelö. Minussa on ehkä sellaista sisäänpäinkääntynyttä jähmeyttä, mutta kun se sulaa, olen toivon mukaan ihan mukavaa seuraa.
Miten sinä jatkaisit lauseita?
***
Olen ennenkin kirjoittanut Glorian ruoan & viinin innoittamana, tosin kirja-aiheesta: