Jos olisin kirja…

Glorian ruoka & viini -lehdessä on aina Jos olisin… -hupailu, jossa julkkikset jatkavat lauseita tähän tapaan: Jos olisin jälkiruoka, olisin marjat: mansikat, mustikat ja kaikki tämmöiset — suklaakastikkeella (Seela Sella). Aloin miettiä, että juttu olisi hauska toteuttaa myös kirja-aiheisena, ja niin syntyi tämä postaus.

Jos kurkkaisit kirjahyllyyni, näkisit Lundia-hyllyllisen kirjoja aikaa sitten sekaisin menneessä värijärjestyksessä. Yksi taso on omistettu lukulistalla oleville teoksille, alimpana ovat korkeat tietokirjat ja valokuva-albumit, ja muuten hylly on täytetty lukuromaaneilla, Sophie Kinsellalla ja dekkareilla.

Jos voisin lukea vain yhtä kirjaa loppuelämäni, se olisi kamalaa, mutta valitsisin varmaan elämänviisaan teoksen, josta löytyisi uusia ulottuvuuksia joka lukemalla, kuten esimerkiksi Eeva Kilven runokirjan.

Jos minulla olisi kirjakauppa, myytävät kirjat valittaisiin kauniiden kansien mukaan ja paikassa tarjottaisiin myös hyvää teetä ja joka päivä vaihtuvaa kakkua.

Jos jotain inhoan, niin sitä, että kirjailija toistaa itseään, henkilöt toimivat epäuskottavasti tai loppuratkaisu on antikliimaksi.

Jos yllätät minut lukemasta, lasken kirjan kohteliaasti alas, mutta toivon, että pääsen pian jatkamaan lukemista.

Jos innostun kirjakaupassa, olen nähnyt jonkun lempikirjailijan uutuuden, kuten Karin Slaughteria tai Sophie Kinsellaa.

Jos olisin kirja, olisin positiiviseen ajatteluun keskittyvä elämäntaito-opas.

Jos jokin nolostuttaa, niin se, että haksahdin Karen Rosen harlekiinidekkareihin. Jännityspuoli toimii, romantiikka ei.

Jos valitsisin maailman parhaan kirjan, se olisi vaikeaa. Celeste Ngin Olisi jotain kerrottavaa ja Kate Mortonin Salaisuuden kantaja ovat jääneet mieleen erittäin taidokkaasti kudottuina tarinoina.

Jos voisin kutsua illalliselle kenet tahansa kirjailijan, kutsuisin Joanne Harrisin. Laittaisimme illallisen yhdessä ja söisimme jälkkäriksi suklaata!

Jos voisin lukea nyt mitä tahansa, selailisin mielelläni Perhosbaarista liskonpetiin -puutarhakirjaa, johon törmäsin Instagramissa. Onneksi se on lähikirjastossa, ja nyt vain odotan, että se saapuu varaushyllyyn.

Jos jotain en voi vastustaa, se on uutuusdekkari tai kahvilakirja!

Jos voisin matkustaa johonkin kirjalliseen kohteeseen, lähtisin käymään Pariisissa Shakespeare and Company -kirjakaupassa.

Kyselypohja on vapaasti kopioitavissa, muokattavissa ja sovellettavissa mihin tahansa teemaan.

kulttuuri hopsoa kirjat
Kommentit (7)
  1. Jos olisin… -blogihaaste
    9.8.2022, 17:00

    […] kivan blogijutun, jossa kirjoittaja kertoi kaikenlaista kivaa itsestään suhteessa kirjoihin, lukemiseen, […]

  2. Tämä oli ihana, kiitos tästä <3

    1. Kiitos! ❤️☺️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *