Talviloma, herkutteluloma

Ruoka on yksi onnelliseksi tekevistä asioista, ja reissussa se on myös yksi tärkeimmistä. Se voi olla myös ainoa syy matkustaa johonkin paikkaan. Talvilomani pyöri pitkälti syömisen ympärillä, ja se on silloin ollut hyvä lomaviikko se.

Loman ensimmäisenä lauantaina kävimme Kouvolaan perustetussa uudessa nepalilaisessa ravintolassa, Nimtossa. Koska kotipaikkamme ravintolatarjonta on suppea, jokainen uusi ruokapaikka on tervetullut. Lautasellani oli malai koftaa.

Maanantaina oli vuorossa herkuttelumatka Helsinkiin. Suolaiset ja makeat maistuivat St. George Bakeryssa.

Vaikka oikeastaan mahaan ei olisi enää mahtunut, halusin käydä myös Fazerin kahvilassa. Ja koska siellä oltiin, oli maistettava Fazerin sinisen nimikkokakkua.

Illallispaikaksi valikoitui Alexanderplats, joka oli myös kaikin puolin onnistunut kokemus. Pöytään tuotiin mustajuurta, maa-artisokkarisottoa ja pavlovaa.

Tiistaista torstaihin lounastimme Kouvolassa. Kaupungin hyviä puolia on Suomen (syystäkin) parhaaksi valittu lounasravintola Mimosan aito. Kokeilimme myös aiemmin mainitun Nimton lounasta sekä ruokailimme historiallisessa miljöössä Kymin huvilalla.

Viikon tähtihetkiin kuului pöytävarauksen saaminen Turun Kaskikseen. Olin kärkkymässä paikkaa varauskalenterin avauduttua 1.3. ja sainkin pöydän tähän Michelin-tähden ravintolaan toukokuun puoleenväliin! Saman tien varasin tuolle viikonlopulle huoneen hotelli Kakolasta. Voin sanoa jo nyt, että tuosta matkasta tulee hyvä, ja on ihanaa, kun on jotain odotettavaa.

Perjantaina reissasimme Lappeenrantaan, jossa nautimme pullat kahvila Alexandrasta. Korvapuustista näkee, että se on tehty käsin, ja kaneliakin on sopivasti.

Illastimme The Kitchen -ravintolassa, jossa nautimme kukkakaalikeitosta ja blinistä, halloumisalaatista ja karitsan kareesta sekä suklaakakusta ja pannacottasta.

Lappeenrannan suunnalta tarttui mukaan myös tuliaisia Satun makiat -leipomosta. Lepuskat olivat hyvä lauantaiaamiainen.

Viikon jälkeen vatsa ja mieli ovat hyvin ravitut. Näillä on hyvä aloittaa tuleva työviikko.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.