Talviloma, herkutteluloma

Ruoka on yksi onnelliseksi tekevistä asioista, ja reissussa se on myös yksi tärkeimmistä. Se voi olla myös ainoa syy matkustaa johonkin paikkaan. Talvilomani pyöri pitkälti syömisen ympärillä, ja se on silloin ollut hyvä lomaviikko se.

Loman ensimmäisenä lauantaina kävimme Kouvolaan perustetussa uudessa nepalilaisessa ravintolassa, Nimtossa. Koska kotipaikkamme ravintolatarjonta on suppea, jokainen uusi ruokapaikka on tervetullut. Lautasellani oli malai koftaa.

Maanantaina oli vuorossa herkuttelumatka Helsinkiin. Suolaiset ja makeat maistuivat St. George Bakeryssa.

Vaikka oikeastaan mahaan ei olisi enää mahtunut, halusin käydä myös Fazerin kahvilassa. Ja koska siellä oltiin, oli maistettava Fazerin sinisen nimikkokakkua.

Illallispaikaksi valikoitui Alexanderplats, joka oli myös kaikin puolin onnistunut kokemus. Pöytään tuotiin mustajuurta, maa-artisokkarisottoa ja pavlovaa.

Tiistaista torstaihin lounastimme Kouvolassa. Kaupungin hyviä puolia on Suomen (syystäkin) parhaaksi valittu lounasravintola Mimosan aito. Kokeilimme myös aiemmin mainitun Nimton lounasta sekä ruokailimme historiallisessa miljöössä Kymin huvilalla.

Viikon tähtihetkiin kuului pöytävarauksen saaminen Turun Kaskikseen. Olin kärkkymässä paikkaa varauskalenterin avauduttua 1.3. ja sainkin pöydän tähän Michelin-tähden ravintolaan toukokuun puoleenväliin! Saman tien varasin tuolle viikonlopulle huoneen hotelli Kakolasta. Voin sanoa jo nyt, että tuosta matkasta tulee hyvä, ja on ihanaa, kun on jotain odotettavaa.

Perjantaina reissasimme Lappeenrantaan, jossa nautimme pullat kahvila Alexandrasta. Korvapuustista näkee, että se on tehty käsin, ja kaneliakin on sopivasti.

Illastimme The Kitchen -ravintolassa, jossa nautimme kukkakaalikeitosta ja blinistä, halloumisalaatista ja karitsan kareesta sekä suklaakakusta ja pannacottasta.

Lappeenrannan suunnalta tarttui mukaan myös tuliaisia Satun makiat -leipomosta. Lepuskat olivat hyvä lauantaiaamiainen.

Viikon jälkeen vatsa ja mieli ovat hyvin ravitut. Näillä on hyvä aloittaa tuleva työviikko.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (4)
  1. Tulipa nälkä! Tuli mieleen että suosittelisitko muuten Kouvolaa päiväreissukohteena vaikkapa kesällä ja mitä ravintoloita/kahviloita suosittelisit (joissa kasvisruokailijalle tarjottavaa)?

    1. Kyllä täällä varmasti päivän saisi kulumaan! 😊 Varsinkin jos on auto käytössä eikä välttämättä tarvitse pysytellä vain keskustassa.

      Ehdottomasti parhaat ravintolat ovat Mimosan aito ja Betony. Mimosassa on se mainittu Suomen paras lounas mutta myös illalla on hyvä a la carte sekä napolilaisia pitsoja. 😋

      Betonyssa on rentoa ja herkullista ruokaa. Jos hampurilaisista tykkää, siellä on paras tofuburgeri (tai paras burgeri yleensä) mitä olen koskaan syönyt. Listalla on usein myös jokin sesonkiin sopiva kasvisrisotto.

      Ramin konditoria on kiva kahvila kesällä. Heillä on itse tehtyä gelatoa + tietysti hyviä leivonnaisia ja terassi.

      Hauskaa, jos tulet käymään!

  2. Voimitä makuja ja kokemuksia. Sinulla on kyllä ollut varsin makoisa loma. Valmiista pöydästä osaa tosiaan nauttia, kun ravintoloita ei ole ihan nurkan takana. Meiltäkin on yli 100 kilometriä ravintolaan, kun grilliä ja pitseriaa ei lasketa.

    1. Ooh, no, tuohon verrattuna meillä on suorastaan runsas tarjonta! Omastakin kokkailusta täytyy tykätä siinä vaiheessa, kun ravintolamahdollisuuksia on vähemmän.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *