Banaaniletut, ihana iltapala

Olen mussuttanut viime viikkoina iltapalaksi joko maustamatonta jogurttia, rahkaa tai raejuustoa hedelmillä, marjoilla tai myslillä sekä siemenillä tai pähkinöillä höystettynä. Iltapalaani kuuluu kaksi hiilariannosta, kaksi protskuannosta ja kaksi rasva-annosta. Joskus olen oikein repäissyt ja syönyt leipää hiilarina ja juustoa tai keitettyjä kananmunia protskuna, levite käy silloin rasvasta. Mieluusti en illalla kuitenkaan leipää enää vedä.

Tänään alkoi tuntua, että jotain vaihtelua voisi kaivata. Muistin banaaniletut! Jotkut tekevät banaaniletut pelkästä banaanista ja kananmunasta, mutta minä olen tykästynyt vähän monipuolisempaan reseptiin, jota tänään itse jalostin vielä tähän ruokavaliooni täydellisesti passaavaksi. Paistoin lettuja itselleni ja 2,5-vuotiaalle tyttärelle. Tytär söi lettunsa hillon kanssa, puolitoista lettua ja melkoisesti hilloa upposi pikkuneitiin. Eivät siis tainneet olla mitään erityisherkkua tytölle. En muista söikö hän sen paremmin pelkästä banaanista ja kananmunastakaan tehtyjä lettuja, pitää tehdä joskus kuitenkin niitäkin ja tarjota hänelle.

Tällainen on minun reseptini:

(yksi iltapala-annos)

  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl raejuustoa
  • 0,5 banaania
  • 1 kananmuna
  • maustaa voi halutessaan ripauksella kanelia

Sekoitan kaikki ainekset blenderissä ja paistan rypsiöljyssä pannulla pieniä lettusia. Meillä ei ole induktioliedellemme passaavaa pikkulettupannua, joten paistan kolme lettua kerrallaan tavallisella pannulla keskilämmöllä. Tästä ohjeesta tulee silloin kuusi lettua. Kaveriksi passaa vaikka omenasose tai makeutta vaativalle vaahterasiirappi (tässä määrässä menee jo ällöksi, kaikkia en söisi vaahterasiirapin kanssa). Maistuvat myös sellaisenaan.

Tänään kuitenkin tein vähän erilaisen taikinan, koska myös esikoinen söi lettuja. Modasin ohjeen seuraavanlaiseksi:

(1,5 annosta)

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl raejuustoa
  • 1 banaani
  • 2 kananmunaa

Lettuja tuli kaikkiaan yhdeksän, joka olikin helppo jakaa: kuusi minulle, kolme tytölle. Hän ei tosin siis syönyt kaikkia. Lettujen määrä kuitenkin riippuu tietysti lettujen koosta :)

banaaniletut

 

Hyvää oli, näillä pärjää aamuun asti :) Ehkä harrastan tuotejalostusta vielä hieman ja testaan vaihtaa raejuuston maustamattomaan jogurttiin, jotta taikina olisi notkeampaa ja letut ohuempia. Silloin niitä tietysti tulee enemmän. Harrastan tällaista reseptien jalostamista melko paljonkin, koska olen suht nirso kaveri eivätkä kaikkien muuten hyvien ohjeiden kaikki ruoka-aineet ole aina minun maun mukaisia. Silloin pitää vähän muokata :)

Koti Ruoka ja juoma