Koukussa suoritusten mittaamiseen?

Jos sitä ei mitata ja tallenneta, lasketaanko se liikunnaksi?

Huomasin tänään, että olin jättänyt sykevyöni viikonloppuna anoppilaan. Voi ei, ajattelin, koko viikon liikunnat menee hukkaan kun en saa mitattua sykkeitä, kulutuksia, aikaa… Eivätkä suoritukset tallennu kunnolla puhelimen sovellukseen eikä aktiivisuusranneke näytä päivän aktiivisuutta treenipäivinä oikein!! Elämä pilalla siis perjantaihin asti 😀

Mitä ihmettä?!? Eihän liikkuminen mene koskaan hukkaan. Kaikki liikkuminen on hyvästä, kuin tallettaisi terveyttä tuleville vuosille. Miten liikuntasuoritusten tallentamisesta puhelimen sovellukseen ja kalorien kulutuksen mittaamisesta on tullut niin tärkeää, että ensimmäinen ajatukseni oli voi ei? En jaa suorituksiani sosiaalisessa mediassa, joskus älyttömän harvoin saatan esimerkiksi sovelluksen näyttämän karttakuvan reitistäni julkaista mutta muuten en ole kiinnostunut esittelemään liikkumisiani niin tarkasti muille. Täällä blogissa olen joskus kuvakaappauksia esitellyt mutta nekin lähinnä päiväkirjamaisesti. Senkään takia asia ei siis ole minulle tärkeä.

Onhan se mielenkiintoista seurata miten esimerkiksi saman treenin tekeminen muuttuu ajan kanssa: miten harjoittelu vaikuttaa sykkeeseen viikkojen kuluessa, miten kulutukseen. Mutta en minä ole sellaista seurannut tähänkään mennessä. Katson treenin jälkeen rannekkeen antamat tiedot tuosta liikuntakerrasta; keski- ja maksimisykkeen, sykevaihtelun harjoituksen eri aikoina, kalorinkulutuksen, sanallisen palautteen harjoituksesta. Ja sitten odotan innolla saanko harjoittelun ansiosta päivän aktiivisuustavoitteen täyteen. Sen enempää en ehdi paneutua tällä hetkellä asiaan, puhelinsovelluksen harjoituspäiväkirjaa ei tule kauheasti selailtua nyt kun on tuo ranneke, joka näyttää melko paljon tietoja.

Pakko kai se on siis myöntää itselle, että olen turhankin kiinnostunut kalorien kuluttamisesta, yhäkin. Olen tietoisesti yrittänyt poisoppia siitä, koska yhteen aikaan se hallitsi elämääni. Millään tekemisellä ei ollut mitään merkitystä jos se ei kuluttanut paljoa kaloreita. 

Tämä viikko tekeekin ihan hyvää, ohjelman mukaiset liikunnat aion tehdä normaalisti, ilman sykevyötä. Pieni vieroitus kaikesta mittaamisesta ei varmasti ole pahitteeksi. Ehkä tämän jälkeen opin käyttämään sykevyön, aktiivisuusrannekkeen ja puhelinsovelluksen yhdistelmää paremmin ja oikeasti hyödyllisemmin. Tämän viikon liikunnat eivät tallennu minnekään mutta tiedän kyllä itse tehneeni ne silti. Ja kaiken lisäksi: osasin liikkua ihan hyvin elämäni ensimmäiset 27 vuotta ilman minkäänlaista sykemittaria.

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *