Lomalomaloma!

Blogihiljaisuus alkoi lomalle valmistautumisesta, jatkui loman ajan ja vielä lomalta palautumisenkin ajan 😀

 

Olimme kaksi viikkoa Gran Canarialla Puerto Ricon sataman vieressä lomailemassa. Ensimmäistä kertaa vietimme nyt osan ajasta ihan vaan hotellilla, uima-allasalueella. Lomaa vietettiin lasten ehdoilla ja he viihtyivät parhaiten uima-altaalla. Vauvahan ei ui vielä mutta välillä köllötteli rattaissa ja välillä varjon alla aurinkotuolissa. Kohta kolmevuotias esikoinen nautti uimisesta täysin siemauksin ja yhtä päivää vaille joka päivä kävikin altaalla uimassa. Välillä mentiin heti aamusta ja oltiin aamupäivä tai koko päivä altaalla ja välillä mentiin illasta altaalle, kun oli ensin touhuttu muuta. Viimeisinä päivinä tyttö siirtyi isoon altaaseen lasten altaan lämmityksen mentyä rikki ja opetteli isossa uiskentelemaan kellukkeiden kanssa. Lasten altaassa oli vettä 20-30 senttiä ja siellä oli kiva kahlata, kontata ja uida käsipohjaa mutta isossa altaassa sai polskia ja polkea vettä kunnolla 🙂 Miehen kanssa sitten vuoroteltiin kumpi oli palelemassa altaassa – meistä ei kumpikaan ole mitään uimareita siinä mielessä, että ollaan aina jäässä 😀 Parhaimmillaan altaan vesi oli lämmityksen ja auringon yhteisvaikutuksesta 30-asteista ja me saatettiin palella silti!

 

Lomalla jätin jumpat pois ohjelmistosta mutta aamuisin tykkäsin käydä lenkillä. Puerto Rico on vuorten reunustama ja meidänkin hotellin seudun erotti Puerto Ricon keskustasta vuori. Tästä syystä se on saaren aurinkovarmimpia paikkoja ja siellä tuuleekin vähemmän kuin esimerkiksi Playa del Inglesissä. Ja nämä vuoret mahdollisti aivan mahtavat aamulenkit sekä tehon että maisemien vuoksi! Portaita löytyy vähän joka suunnasta ja korkealle kiivetessä näkee kauas merelle ja koko kaupungin allaan. Monesti kipusin portaita ylöspäin jonnekin ja kipitin tietä pitkin alas. Lämpötila oli aamulla seitsemän jälkeen 16-18 astetta yleensä eli juuri sopiva, pitkiä hihoja ei tarvinnut. Portaita tai mäkiä noustessa sykekin nousi kivasti ja pepussa ja reisissä tuntui.

 

Puerto Ricoon lasten kanssa lähtiessä hotellin sijainnilla on paljon vaikutusta. Meillä ei ollut pitkä nousu hotellille mutta osa hotelleista on tosi kaukana rannalta ja kaupoista ja portaita pitkin pääsee huomattavasti kätevämmin hotellille kuin tien kautta. Mutta jos on liikkeellä lastenrattailla ei portaat ole vaihtoehto vaan rattaat on puskettava tietä pitkin. Meidän nuo kolmirenkaiset tuplarattaat on tosi kevyet työntää, mutta kyllä niidenkin kanssa sai puuskuttaa vaikka ylämäki hotellille ei ollut älyttömän jyrkkä eikä pituuttakaan ollut kuin parisataa metriä.

 

Lennot molempiin suuntiin meni ihan kivasti kun taaperolle oli tekemistä ja syömistä (rusinat!) ja molemmat nukkuivat ison osan lennoista. Itse tuli jaloiteltua liian vähän, koska vauva nukkui sylissä niin paljon enkä raaskinut herättää häntä – syliä vaihtaessa ahtaassa tilassa olisi todennäköisesti herännyt. Ja yleensä taapero nukkui isänsä sylissä, joten vanhemmat mieluummin vähän puutuivat itse kuin häiritsivät nukkuvia pienokaisiaan <3

 

Alla kuvia aamulenkeiltä 🙂

 

 

IMG_0192.JPG

IMG_0198.JPG

IMG_0207.JPG

IMG_0226.JPG

IMG_0239.JPG

IMG_0395.JPG

IMG_0397.JPG

IMG_0402.JPG

IMG_0414.JPG

IMG_0571.JPG

IMG_0639.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *