Mentor Circle: Optimistisuuden voi oppia

Little white dress-2.jpg

 

Olin reilu vuosi sitten Pilots Helsingin järjestämällä Design Your Roadmap -kurssilla. Kurssin tarkoituksena oli valjastaa sisäiset supervoimat ja löytää merkityksellisyyttä omaan elämään. Siitä on tosiaan yli vuosi aikaa ja on tässä aika paljon ehtinyt tapahtumaan sen jälkeen.

Olen ikuisesti kiitollinen Rosalle ja kurssilaisille niin mahtavasta kokemuksesta.

 

Viime viikonloppuna Pilotsilla järkättiin ensimmäinen Mentor Circle, mentorointitapaaminen, joka on tarkoitettu Design Your Roadmap -kurssin käyneille. Kahden ja puolen tunnin pituisen tapaamisen aikana keskitytään ajattelun kehittämiseen ja erityisesti optimistisen asenteen vahvistamiseen.

 

 

Little white dress-3.jpg

 

Olen aina pitänyt itseäni optimistisena tyyppinä ja tietääkseni A-lehtien myyntipresessä kuvailen itseäni ikuiseksi optimistiksi 😀 Joka tapauksessa, kurssilla käytiin läpi optimistista vs. pessimisitistä ajattelutapaa. Teimme myös testin siihen liittyen ja kävi ilmi, että olin väärässä itseni suhteen. En siis olekaan niin optimistinen, mitä kuvittelin.

 

Mentor Circle -tapaamisen virallinen kurssinimi on Prepare for take off. Se tosiaan valmistaa nousemaan siiville. Tapaamisen tavoitteena on joustava ajattelu, eikä “ongelma” ole niinkään ajatuksissa vaan selitystyylissä.

Omat kompastuskiveni ovat ehdottomasti niissä ja tunnistin itseni aivan liian monessa mallissa. Oikeastaan kaikissa. Muun muassa putkinäköisyydessä, jossa keskityn liian usein epäolennaisiin yksityiskohtiin tai ulkoistamisessa, jossa näen muiden ihmisten toimintatavat tapahtumien perustana – oli se sitten positivista tai negatiivista, mikään ei koskaan ole mun ansiota tai johdu musta.

 

Little white dress.jpg

 

Miten optimistisuutta voi sitten harjoitella?

 

Se että harjoittaa kiitollisuutta ja viettää hyvää elämää. Hyvä elämä on toki aika subjektiivinen käsite, mutta kunhan elää itselleen mielekästä elämää.

Optimistisuutta voi ennen kaikkea kehittää uudelleenohjaamalla sisäistä puhetta.

Siinä missä pessimistinen sanoo “sinä aina valitat”, niin optimistinen valitsee sanansa tarkemmin “valitat, koska olen aiheuttanut sinulle pettymyksen”.

Täytyy oppia erottamaan faktat omista ajattelumalleista. Valittaako toinen ihminen ihan oikeasti aina? Vai voiko valituksen aiheen suhteen tehdä jotain loogisia ratkaisuja?

 

Uskallan väittää, että kaikki me suomalaiset joskus hairahdumme ajattelemaan jonkun pessimistisen mallin mukaisesti. Viimeksi tänä aamuna onnittelin poikaystävääni, kun hän sai vihreää valoa eräälle jännittävälle työprojektille. Hän tyrmäsi onnittelut ja sanoi, ettei vielä saa onnitella, koska kaikki voi mennä pieleen. Tottakai voi. Kaikkihan voi mennä pieleen jopa projektin jälkeen, vaikka muuten hommat olisivat sujuneet mukavasti.

Päädyin myös siihen, että tottakai voi ja pitää onnitella, sehän on jo iso homma, kun saa toteuttaa jännittäviä prokkiksia ja omia unelmiaan.

 

Se, että on optimistinen ei tarkoita sitä, etteikö koskaan kohtaisi negatiivisia tilanteita. Päin vastoin, silloin nimenomaan uskaltaa kohdata haasteita. Etenkin, jos projekti on vasta alkamaisillaan.

 
Haluaisin haastaa sinut tunnustelemaan omia selitystyylejäsi. Löytyykö sieltä optimistisia vai pessimistisia malleja?
 
 
Kuvat: Elisa Lepistö
Mekko: Monki
Laukku: Balenciaga
Kengät: Nelly.com
 
Lue myös:
Blogin tulevaisuus?
Negatiivisuus on välttämätöntä

Hyvinvointi Mieli

Ravintolasuositus Tukholmassa: Asian Post Office

Asian Post Office Stockholm-8.jpg

 

Olin pari viikkoa sitten Tukholmassa Vitamin Wellin tennisturnauksessa ja päivän päätteeksi mentiin porukalla syömään Asian Post Office -nimiseen raflaan. Kiitän itseäni ikuisesti siitä, että päätin ottaa kameran mukaan, sillä tätä raflaa voin suositella käsi sydämellä kenelle tahansa, jotka diggaa aasialaishenkisestä ruuasta. Must go.

 

Ilta alkoi Thai Basil -cocktaileilla, joka heti alkuun voitti huomioni. Drinkkivalinta meni aivan nappiin, sillä giniä, sitruunaa ja thai-basilikaa sisältävä drinkki, joka oli vielä päällystetty kookoskermavaahdolla, oli niin hyvää ettei oikein sanotuksi saa. Ihan napakymppi, eikä giniä maistunu drinkissä yhtään. Olisin varmaan pärjännyt koko illan sillä. Vaarallinen siis!

 

Asian Post Office Stockholm.jpg

Asian Post Office Stockholm-3.jpg

 

Meillä oli poikkeuksellinen tilanne, kun illallisseurue koostui yli 20-hengestä ja listalta tuotiin eteemme vähän kaikkea. Toisaalta ihan fantastico, sillä nyt voin kertoa teille, mitä listalta kannattaa ja PITÄÄ tilata.

Omiksi lemppareiksi nousi suussa sulavat Popcorn Shrimpit, eli fritatut katkaravut jotka on uitettu gouchujang + vaahterasiirappi -soossissa. Nimesimme ne cheetos-tempura-ravuiksi, koska siltä ne maistuvat. Toiseksi ylivoimaiseksi lemppariksi nousi Chicken Bao Sliderit, eli itsetehdyt bao-bunit, jonka täytteenä on fritattua kanaa, pikkelöityä kurkkua ja kimchimajoneesia. Siis huhhuh! Nää oli next level!

Lihattomia lemppareita oli Crispy Beets, eli punajuurta sumakkikastikkeella ja Veggie Dumplings Mimi’s secret saucella (ilmeisesti paikan oma salainen soossi). Nämäkin olivat next level.

 

Asian Post Office.jpg

Asian Post Office Stockholm-9.jpg

Asian Post Office Stockholm-2.jpg

 

Täällä nousee tunteet pintaan, kun edes muistelen näitä safkoja! Hands down, yksi parhaimmista ravintolakokemuksista koskaan. Koko ilta yhtä succéeta alkumaljoista asti ja meikäläinen meni jälkkärin jälkeen niin sippiin, että jouduin hyvästelemään koko porukan ja poistuin hotellille nukkumaan ennen aikojani. Nukuin kuin vauva.

Matkustan Tukholmaan ensi viikolla ja aion tehdä kaikkeni, että pääsen tuonne taas! Toivottavasti kokemus on vähintään yhtä hyvä, kuin ekalla kerralla 😀

 

 

P.S. Mulla ei ole mitään muistikuvia, mitä söimme jälkkäriksi. Ehkä emme syöneet mitään? Olin tosiaan jo niin täynnä ja väsynyt siinä vaiheessa, että en ihmettele, mikäli skippasin jälkiruuan. Ihan hassua, koska oon aina ollut jälkkäri-tyttö, mutta nyt kaikki suolainen menee makean edelle. Niin se makuaisti kehittyy iän kanssa!

 
 
Asian Post Office: Regeringsgatan 66, 111 39 Stockholm
 
 
Lue myös:
Tennistä Tukholmassa
Grillikauden avajaiset
 

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat