Syksyn lempineule

syksyn lempineule

 

Kuvissa vilahtava unelmaneule on löytö Lindexistä! Näin sen ensimmäisen kerran Adaman päällä ja lähdettiin ystäväporukan kanssa saman tien ostoksille. En silloin vielä osannut päättää, minkä värin otan: mustan, pistaasin vai vaaleanpunaisen. Sitten kävelin taas Lindexin ohi ja päätin mennä sovittelemaan neuletta. Lopulta päädyin kaksi kokoa isompaan, over sized -neuleeseen.

Neuleesta tekee hitin sen hinta-laatusuhde. Vuodet vaate- ja muotialalla ovat opettaneet tuntemaan erilaiset matskut melkoisen hyvin ja siitä syystä en hyväksy mitä tahansa juttuja vaatekaappiini. Moitin myös poikaystävääni ikuisesti siitä, että hän tuli meidän ensimmäisille treffeille akryylineuleessa (!). Se oli turn off ja melkein jätin sen takia menemättä seuraaville treffeille.

Mutta, kaikki synteettiset matskut eivät ole lainkaan pahasta! Moniin villakuituihin sekoitetaan vahvikkeeksi polyamidia (also known as nylon), jotta vaate kestäisi paremmin käyttöä ja pesuja. Näin sekä villan että polyamidin positiiviset puolet pääsevät oikeuksiinsa.

 

lempineulelempineule

 

Mitä lempineule sisältää:
38% alpakkaa
32% polyamidia
25% villaa
5% elastaania

 

Neule tosiaan sisältää alpakkaa ja villaa, ja niiden vahvikkeena on sekä polyamidi että elastaani. Kummatkin filamentteja eli pitkäsäikeisiä kuituja.

Eri villalaaduissa kannattaa huomioida se, että mitä hienompaa ja pehmeämpää kuidut ovat, sitä herkemmin se nyppyyntyy. Se on täysin luonnollista, kun kuidut kohtaavat hankausta normaalissa käytössä. Nyppyyntyminen on siis ominaisuus – ei virhe! 

 

 

Kuvat: DidemNeule ja takki: LindexPipo: Balmuir

 

Lue myös:Punainen poolo ja kolme eri alaosaaMust-have: Villakampa

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentit (2)
  1. Näyttää upealta! 🙂 Uusimmassa Trendissä oli mun mielestä tosi kiva juttu neuleista, niiden materiaaleista ja käyttöiän pidentämisestä. Pitää itsekin oikeasti panostaa näihin juttuihin!

    1. Ai oli! Pitääpä lukea 🙂 Täytyy jatkaa näitä vaatepostauksia tällä näkökulmalla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *