Toivepostaus: Miten liikun?

Kriselda

 

Long time no treenijutut! En ole pitkään aikaan kirjoitellut mitään jumppajuttuja täällä – suurimmaksi osaksi siitä syystä, että kaikki treenihommelit on pyhitetty yes girliin. Somen perusteella ehkä vaikuttaa siltä, että treenaan super paljon ja koko ajan 😀 Näin ei ole. Käyn salilla about 3 kertaa viikossa. Välillä tunneilla, välillä sohin jotain itsekseni.

 

Fit by Sofia -haasteen jälkeen elämä palautui takaisin normaaliin, eivätkä tulokset kauaa pysyneet. Tietenkään. Väliaikaiset ratkaisut johtavat väliaikaisiin tuloksiin. Kyllä edelleen tarkkailen ravintoarvoja ja sokereiden määrää ostamissani ruuissa, mutta en halua elää niin, että punnitsen ruokani ja lasken jokaisen aterian makrot. Terveellinen tasapaino pitää olla, eikä minkään suhteen pidä olla ehdoton! Fit by Sofia -tyyppiset treenihaasteet ja ruokien punnitseminen sopii sellaisille, joilla on hälyttäviä terveysonglemia oman painonsa kanssa. Muutenkin kannattaa konsultoida personal traineria, ennen kuin lähtee leikkimään nettivalmennuksilla.

 

Kriselda

 

Treenaan pääsääntöisesti Esport Bristolissa, ellei ole jotain spessutuntia jossain muualla. Lempituntini Esportilla on BodyAttack. Ihastuin siihen viime keväänä ja taidan olla vähän masokistinen, kun siitä pidän. Yksi tunti vastaa 10 kilsan lenkkiä ja kuluttaa noin 700-800 kcal, mikä on ihan kiitettävä yhden päivän jumpasta. Tunti kehittää äärimmäisen paljon kuntoa, voimaa ja kestävyyttä. Olo tunnin jälkeen on aika voittamaton!

Attackin lisäksi käyn BodyCombatissa (taistelulajeista inspiksen saanut ryhmäliikuntatunti) ja World Jumping (trampoliini) -tunnilla. Kummatkin tuovat hyvää vaihtelua Attackin ympärille!

 

Jos sohin itsekseni, niin suuntaan yleensä salille aamusta, jolloin siellä on hiljaisempaa. Teen matolla ylämäkitreenin 30-40 min. Yleensä kun 40 minuutin rajapyykki rikkoutuu hiki jostain kumman syystä loppuu, jonka jälkeen siirryn salin puolelle tekemään omatoimisesti keskivartaloa ja takapuolta.

Joskus teen laitteissa ja toisinaan taas tabata-tyyppinen ratkaisu sopii siihen hetkeen.

 

Kriselda

 

Näiden lisäksi käyn joogassa ja nyt uutena tuttavuutena BodyBalance. Kummassakin suosin hot-tunteja, sillä kuumassa salissa treenaaminen antaa extrabuustin aineenvaihdunnalle ja on se myös vaativampaa. Nyt olen ottanut tavoitteeksi käydä hot joogassa ainakin kaksi kertaa viikossa ja pyrin valitsemaan tunnit tuttujen opettajien mukaan, sillä ohjaajalla on valtava vaikutus tunnin kulkuun.

 

Kaikkien treenien jälkeen pyrin venyttelemään ja rullailemaan lihaksiani. Jo tanssiajoilta asti “ongelma-alueeni” olivat etureiteni. Ne ovat vahvat ja jos kroppaani katsoo suoraan sivusta, niin ne ovat isommat kuin takapuoleni. Pidempien ja solakoiden jalkojen toivossa siis venyttelen ja rullailen lihaksia auki. Kiireessä mielummin jätän lihastreenin välistä ja menen suoraan rullailemaan ylämäkitreenin jälkeen.

 

Kriselda

 

Treenatessa pitää löytää itselleen ne sopivat lajit. On ihan ookoo, ettei kaverin rakastama crossfit vaan yksinkertaisesti maistu. Ja vastaavasti jooga voi olla toiselle inhokkilaji.

Treeneistä pitäisi tulla hyvä ja motivoitunut fiilis. Pyrin kuuntelemaan kroppaani ja teen juuri sitä mitä se silloin tarvitsee. Viikot siis vaihtelevat ja silloin kun ylämäkitreeni alkaa pännii, niin alan tekemään jotain muuta. Sitä hyötyy itse eniten silloin, kun treeni kulkee hyvällä fiiliksillä eikä hammasta purren!

 

 

Kuvat: Joonas W.
Toppi: Röhnisch
Housut: H&M
 
Lue myös:
Ryhmäliikuntaonnea
Köyhän naisen (ja miehen) hieroja

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

 

Kommentit (4)
  1. Tähän se liekki-emoji x100 !

  2. Olisi kiva kuulla treenien lisäksi sun ruokatottumuksista, esim. millaset on sun päivän ateriat jne 🙂 pakko nyt samalla sanoa mutta tykkään sun blogista, jatka samaan malliin! Tsemppiä myös yes girlin tuotoksiin!

    1. Voi että, kiitos!! Ja kiitos tsempeistä! Laitetaan muistiin ruokapostaus! Tulossa on ainakin vakkari lounasmestojen esittelyä ja muita rafloja. Myös yhden päivän ruokapäiväkirja voisi olla hauska toteuttaa 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *