Matkailua maailman parhaassa kohteessa (osa 2) – Hetken huumaa, hellyyttäviä hurmureita ja Helvetinjärven huikeutta

Kun mietimme mieheni kanssa tämän kesän lomareissun kohdetta oli matkan suuntautuminen Suomeen selviö. Runsaudenpula kuitenkin yllätti – onhan kaunis kotimaamme täynnä toinen toistaan upeampia luontokohteita, hurmaavista vanhoista kaupungeista puhumattakaan. Lopulta teimme ratkaisun ajettavien kilometrien sekä majoituspaikan houkuttelevuuden perusteella, ja valitsimme kohteeksi Ähtärin ja sieltä löytyvän hotelli- helmen, Hetken. Porvoo, Rauma, Hanko, Savonlinna ja Järvisydän, muun muassa, jäivät odottelemaan vuoroaan tuleviin kesiin.

Boutique hotelli Hetki sijaitsee aivan sympaattisen Ähtärin keskustassa, ja tarjoaa majoittujalleen maalaisromantiikkaa, luonnonrauhaa, makoisat yöunet laadukkaissa vuoteissa, lämminhenkistä palvelua, sisustuksellista silmänruokaa, herkullista vatsantäytettä, sekä upean rantasaunan suloiset löylyt järvimaisemineen. Hotelli on mielestäni ihanteellinen romanttiseen ja rauhalliseen parisuhde – reissuun, rentoutumiseen ja lokoisasta oleilusta nauttimiseen. Jättimäisen plussan annan siitä, että huoneista ”puuttuu” televisiot – kerrankin sain mahdollisuuden siihen mikä on tässä elämässä ehdottomia suosikkijuttujani: sängyllä lähekkäin loikoilu ja jutustelu rakkaan mieheni kanssa. Yksinkertaiset asiat ovat parhaita. Saunomisen ja uimisen ohessa kokeilimme suppailua, nukuimme hirsiseinien rauhassa ja viileydessä kuin tukit, ja nautimme monipuolisen buffet-aamiaisen vastaleivotuista sämpylöistä ja muista herkuista. Suosittelen tätä paikkaa sydämestäni kaikille, jotka toivovat hotelliltaan jotain pientä extraa ja luxusta – niin sielun kuin ruumiinkin ravinnon suhteen!

Eläinpuistot eivät koskaan ole olleet oma kuppini teetä, sillä pidän ihmisiä ja eläimiä tasavertaisina. Ihmisen tulee kunnioittaa luontoa ja eläimiä. Vierastan eläinten vangitsemista ja kaikenlaista hyväksikäyttöä, kuten sitä että ne joutuvat elämään tarhoissa viihdykkeenä ihmisille. Ähtärin eläinpuisto tekee kuitenkin paljon tärkeää eläinlajien suojelutyötä ja on rakentanut eläimille luonnolliset ja tilavat elinolosuhteet. Lisäksi puisto sijaitsee erittäin luonnonkauniilla alueella, joten halusin siellä ehdottomasti reissumme aikana käydä. Onnekseni puiston eläimet näyttivät silminnähden nauttivan olostaan; osa jopa yleisölle selkeästi esiintyen ja keimaillen (kuten postauksen ensimmäisessä kuvassa takatassujaan venyttävä mesikämmen). Eläinrakkaana ihmisenä todella nautin seurata puiston hellyyttävien hurmureiden touhuja hengitellen samalla puhtaanraikasta, havupuulta tuoksuvaa ilmaa. Nautin kovasti myös kävelyreittien varrelle avautuvien maisemien vehreydestä ja kauneudesta.

Puistokierroksen jälkeen nautimme myöhäisen lounaan vasta-avatussa saunaravintola Kiulussa – paikka, jota voin myöskin suositella, enkä vähiten miljöönsä vuoksi (toki ruoka maittoi myös).

Reissumme viimeinen kohde oli, pikaisen Tuuri-pyrähdyksen jälkeen, Helvetinjärven kansallispuisto Ruovedellä. Olin myyty jo reitin ensimetreillä. Suopursut tuoksuivat huumaavilta, mättäät olivat sinisenä mustikasta, pitkospuut johdattelivat halki koskemattomien soiden, kalliot vakuuttivat jylhyydellään, ja vesi näytti syvänsinisemmältä kuin missään aiemmin. Harmittelin hiljaa mielessäni miksen ole aiemmin juurikaan tutustunut Suomen lukuisiin kansallispuistoihin- asia mikä täytyy korjata pikimmiten. Metsän ja luonnon terapeuttinen vaikutus on totisinta totta. Voin vain kuvitella miltä Helvetinjärven huikeat maisemat näyttävät ruskapuvussa.

Kyllä, Suomen luonto on maailman kaunein. Hengitän tämän reissun kauneutta vielä pitkään.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *