Pinnalla meidän pinnoilla – lempilaattoja ja tapettien top 5 (sekä muutama vinkki siitä miten rakennusprojektin ylijäämä – materiaaleja voi hyödyntää)

Koska vesisade ja aikaa ajattelin kirjoittaa postauksen laatoista ja tapeteista, joita uuteen kotiimme valitsimme. Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö (olen kyllä avoin myös sellaisille, vinkkinä ruudun toisella puolella oleville!) Kaikki postauksen laatat on hankittu Laattapisteeltä. Toivottavasti saatte näistä kivoja vinkkejä oman kodin pintamateriaaleihin ja sisustukseen! Ylläoleva kuva on minun wc: stäni, johon valitsin kaksi eläväpintaista laattaa, näistä mosaiikkikuvioinen on kiiltäväpintainen. Tähän laattaan sain inspiraation Sokokselta löytämästäni maljakosta (kuva alla). Laattaa jäi hiukan yli, ja tämä ylijäämä löysi tiensä wc- tason päälle saippua- ym. alustaksi. Ensin ajattelin pyytää miestäni sahaamaan laatasta vain pienen suorakaiteen, mutta päädyinkin käyttämään laatasta ihan reilunkokoisen palan (miksi ei, se kun on helppo puhdistaakin).

Mieheni wc on luonnollisestikin hänen itsensä suunnittelema – siitäkin tuli mielestäni tyylikäs! Myös hän valitsi eläväpintaiset laatat, joista tummempi on upean metallinhohtoinen.

Ylläolevan kuvan laattaa jäi niinikään yli, ja päätimme hyödyntää sen mieheni terassille kahdesta trukkilavasta rakentaman apupöydän tasoksi. Näin ollen emme joutuneet myöskään heittämään trukkilavoja roskiin. Apupöytä on vielä hiukan keskeneräinen, mutta jo nyt se on ajanut asiansa mm. kätevänä työtasona grillauksen yhteydessä.

Kylpyhuoneessakin meillä on eläväpintaiset laatat, näistä ”hiekkadyyni”- kuvioinen on ehdoton suosikkini! Tämän tyyppistä laattaa käytetään ehkä useimmin tehostelaattana, mutta me päätimme laittaa sitä (rohkeasti?) yhden kokonaisen seinän verran. Lisäksi käytimme sitä saippua – syvennyksessä (mistä löytyykin kuva aiemmasta postauksestani).

Eteisen ja keittiön lattioihin valitsimme saman, vaalean saven värisen, hiukan röpelö – pintaisen suuren laatan.

Ylläolevassa kuvassa näkyy myös kaistale K- raudan valikoimista löytyvää Rosegarden – tapettia, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Valitsimme tapetin harmaavalkoisen version eteiseen, mustavalkoisen keittiöön. Kuvio on mielestäni yksinkertaisesti kaunis ja sopii isoillekin pinnoille. Keittiön liitutaulultamme löytyy muuten (vaikkakin kamalin harakanvarpain kirjoitettu) gluteenittoman pizzapohjan luottoreseptini (Lyhyenä hetkenä – blogista bongattu), suosittelen!

Olo- ja makuuhuoneen tapetit löysimme niinikään K- raudasta. Olohuoneen okranvärisen tapetin kuvio on saanut inspiraationsa Vincent Van Goghin kirsikkapuu – maalauksesta. Gogh on yksi lempitaiteilijoistani, joten oli ihana saada hänen kädenjälkeään omaan kotiin. Makuuhuoneen Riikinkukko – tapetti on Vallilan mallistoa, ja siihen jouduin miestäni hiukan suostuttelemaan. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että tapetit ovat persoonallisia ja niissä saa olla rohkeitakin kuvioita. Omaperäiset tapetti – valinnat luovat tunnelmaa, ja tekevät kodista omannäköisen. Meillä jäi melkein jokaista ostamaamme tapettia yli muutaman rullan verran – päätin säästää ne myöhempää käyttöä varten. Käyttötarkoitus voisi olla vaikkapa korttien askartelu tai taulun tekeminen.

Vierashuoneeseen valitsimme tapetin Elloksen verkkokaupasta – eli kyllä, ostimme sian säkissä. Kahlasin ennen tilausta huolella läpi netti – arvosteluja, ja tämän kokemuksen perusteella niihin oli luottaminen. Anna Lisa – tapetti on mielestäni todella kaunis, ja luo vierashuoneeseen rauhallisen tunnelman. Siinä on myös pientä yhtäläisyyttä Rosegarden – tapetin kanssa, joten pystyimme luomaan punaista lankaa ala- ja yläkerran välille.

Kotimme selkeästi kallein tapetti löytyi Värituvan mallistoista, ja valitsimme sen yläkerran harrastehuoneeseen (toimii meillä käytännössä soittelu – tilana). Halusimme ko. huoneeseen tummasävyisen, suorastaan mustanpuhuvan tunnelman (vähän kuin viihtyisässä pubissa). Tapetin kuviota voisi luonnehtia itämaiseksi, ja jostain syystä olen aina ollut viehättynyt viuhka – kuvioisista tapeteista. Kodistamme löytyy siis peräti viittä erilaista tapettia – jonkun mielestä varmaan aikamoinen sekamelska – jokainen näistä tapeteista miellyttää kuitenkin meidän silmää. On myös kiva tunne ajatella, ettei kellään ole samanlaista kotia kuin meillä.

Tältä näyttää meidän kotimme pinnat – meille rakkaat. Vastaan mielelläni kysymyksiin, jos joku kaipaa tarkempaa tietoa jostain postauksen materiaalista, tai mieleen tulee jotain muuta kommentoitavaa!

Mukavaa sateisen viikon jatkoa jokaiselle – mikäs sen kivempaa näillä keleillä kuin ideoida uusia sisustus – suunnitelmia!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *