Auringon alla

DSC_0011.JPG

DSC_0027.JPG

DSC_0218.JPG

Lämpöinen tervehdys auringosta näin jälkikäteen perinteisten lomakuvien muodossa. Kotiuduimme Arabiemiraateista eilen illalla – olipa mahtavaa kun koneen laskeutuessa Helsinki-Vantaalle kahdeksan aikaan oli vielä valoisaa ja lämpötilakin plussan puolella! Kuten etukäteen ounastelin, ei netti kohteessa juuri toiminut, joten lomaa tuli pidettyä myös blogista, Facebookissa sentään vilahti jotain.

Tuli todistettua, että loma on lomaa jopa yksivuotiaan kanssa. Tosin vähän erilaista kuin aiemmin: nukuttiin vähemmän (tai ehkä saman verran kuin ennenkin, mutta eri syistä), säädettiin enemmän. Mukavaa oli, yhtä kaikki!

Loman ykköstavoitteena oli rentoutuminen sekä auringosta ja oman perheen seurasta nauttiminen. Näissä onnistuttiin erinomaisesti. Parhaaksi havaittu löhöilypäivän kaava löytyi melko luontevasti heti loman alussa pienen aamuvirkun määrätessä tahdin: aamiaiselle (aikaisin!) – altaalle (aikaisin! Kerrankin sai valita parhaat olopaikat ihan ensimmäisenä…) – tyttö päiväunille, joiden aikaan vanhempien vapaata oleilua, useimmiten lounas. Iltapäivällä puuhailimme vaihtelevasti ulkosalla tai sisätiloissa, hotellilla oli loistava sisäleikkipaikka. Sinne olisi saanut jopa jättää lapsen mukavien hoitajien seuraan, mutta emme uskaltautuneet käyttämään tätä optiota. Iltaisin kävimme syömässä (aikaisin, kuinkas muutenkaan) jossain hotellin ravintoloista tai tilasimme ruokaa huoneeseen. Aika leppoisaa.

DSC_0131.JPG

DSC_0176.JPGDSC_0151.JPG

Majoituimme tällä kertaa täyden palvelun resortissa reilun tunnin ajomatkan päässä Dubaista sijaitsevassa Ras-al-Khaimahin emiraatissa. Resorttimme ympäristössä ei golfkenttien ja pienehkön ostoskeskuksen lisäksi ollut juuri mitään, ja vietimmekin käytännössä lähes kaiken ajan hotellilla – jonka tilukset olivat kyllä valtavat. Saimme tehtyä ihan hyviä kävelylenkkejä kierrellessämme mukulakivikäytävillä ja uimapaikoissakin oli valinnanvaraa parin eri allasalueen ja pitkän hiekkarannan välillä.

Pakko sanoa, että näin taaperon kanssa matkatessa ja loman ykköstavoitteena ollessa aurinkolöhöily oli resorttielämä yllättävän mukavaa! Viikossa ei aika ehtinyt vielä käymään pitkäksi, ja monia aktiviteetteja jäi kokeilematta. Esimerkiksi tennistä emme ehtineet lainkaan pelaamaan (tai oikeammin en millään saanut houkuteltua miestä kentälle altaan ääreltä…). Jonkin verran tuli kuitenkin sporttailtua ja sainpa plakkariin sen uuden lajinkin tämän vuoden lajilistaan – siitä lisää myöhemmin!

Yhtä hiekkamyrskyistä päivää lukuunottamatta aurinko helli meitä joka päivä. Huhtikuun alku on ehdottomasti viimeisiä hetkiä matkata Arabiemiraatteihin, jos ei halua täysin paahtua: meidän lomamme aikana lämpömittari näytti muutamana päivänä +36 ja ensi viikolle luvattiin jo melkein neljänkympin lämpötiloja. Huh! Pääasiassa sää oli kuitenkin raikkaan merituulen ansiosta todella miellyttävä – todellinen varaslähtö kesään!

Lomalta on kuitenkin aina yhtä ihanaa palata kotiin, niin nytkin. Parasta juuri nyt: kahvit omasta kahvikoneesta, arjen helppous (hanavesi! pyykkikone! netti!), keittiön ikkunasta näkyvät kaupunkimaisemat, häikäisevä kevätaurinko. Kelpaa.

DSC_0230.JPG

hyvinvointi mieli matkat lapset
Kommentit (4)
  1. Kuulostaapa ihanalta rentoilulomalta! Ei sitä aina muuta tartte 🙂

    1. Just niin! Me ollaan oltu aina aikamoisia lomatouhottajia, oli kiva huomata että välillä voi ottaa vähän rennomminkin. 🙂

  2. Aurinkoisen ihanalta kuulosti teidän loma! Ja taaperon lomalook on tosi liikkis! <3

    1. Hehe, eikö vaan! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *