Kepeät kesälajit: laudalla, laineilla ja …lenssussa

Voi RÄKÄ! Juuri pari viikkoa sitten uskaltauduin ihan varovaisesti miettimään, että mitäköhän juoksuilleni käy jos satun sairastumaan kesken treenikauden – valitettavan todennäköistä, koska olen viimeisen vuoden aikana ollut aikamoinen flunssamagneetti. No, eiköhän viime viikon alussa kurkkua alkanut karhennella (ja jälkikäteen ajatellen se kurkkukipua edeltänyt viimeinen lenkkikin oli kulkenut kumman tahmeasti). Pari päivää onnistuin välttelemään ajatusta flunssasta eräänlaisen henkisen kädet korvien päällä en kuule mitään LALALALALAA -metodin avulla, kunnes oli pakko nöyrtyä nessupaketin äärelle.

Näin ollen en ole viimeisen viikon aikana päässyt juoksemaan kertaakaan, mikä ei tietenkään ainakaan paranna edellytyksiäni juosta omaa vauhtiennätystäni kolmen viikon (kolmen!) päästä koittavassa Midnight Runissa. Siitä huolimatta olen ollut yllättävän rauhallinen (sitä yhtä PT:lle lähetettyä aavistuksen paniikinomaista sähköpostia lukuunottamatta). Ehkä juoksutauko virkistää mieltä, ehdinhän juosta jo 10 viikkoa putkeen. Toivotaan, että pääsen pian takaisin lenkkipolulle!

Sitä odotellessa pari uutta lajia lajihaatelistalle:

Laji 20: soutu!

image.jpg

– Voitko nyt ottaa kuvan kun mä soudan? Miltä näyttää?

– No just siltä, ettet ole koskaan aiemmin soutanut.

– Mitä!? Oon mä soutanut ennenkin! Ota nyt se kuva niin päästään tästä.

Mä NIIN olen soutanut ennenkin. Nuff said.

Laji 21: Stand Up Paddling eli suppailu!

image.jpg

– Voikohan siellä kastua? Mietin että mitä laittaisi päälle… Tekstaili sisko juuri ennen sup-tuntiamme. 

– No kai siellä voi, mä laitan jotkut urheiluvaatteet, vastasin ajatellen lähinnä että melasta saattaa tippua pari pisaraa vettä ja laudalle noustessa pitää varmaan kahlata veteen. Oikeasti ei tullut pieneen mieleenkään, että saattaisin vaikka tippua laudalta. Arvaatte varmaan, mitä kävi… Onneksi molskahdusta todistamassa oli siskon ja erittäin huvittuneen sup-opettajan lisäksi vain pari Rajasaaressa uimareissulla ollutta koiraa ulkoiluttajineen.

Kylmästä kyydistä huolimatta tykkäsin suppailusta ihan älyttömästi! Jos vaan millään ehdin, täytyy laudalle päästä toisenkin kerran vielä tämän kesän lämmöillä. Lajissa yhdistyy mukavalla tavalla leppoisuus, kajakkimelonnasta tuttu veden läheisyys (tällä kertaa erittäin kirjaimellisesti) ja hyvä keski- ja ylävartalotreeni. Ensi kerralla laitan ehkä päälle jotain vielä paremmin vesilajeihin sopivaa kuin puuvillaisen hupparin.

Kommentit (4)
 1. Mäkin eilen mietin, että oonpas ollut nyt vallan 8 viikkoa ilman flunssaa, mikä on ihan uskomaton aika! Syön solunsalpaajalääkitystä, joka vaikuttaa vastustuskykyyn ja käytännössä sitä ei ole… ;D Anyways, nyt kun ehdin tuota itsekseni ajatella, niin nyt se flunssa sitten varmasti iskee.

  Soutaminen on ihanaa! Varsinkin varmaan silloin, jos sen tekee kaikessa rauhassa nautiskellen. Itse olen vähän sellainen, että jos mennään (väline kuin väline), niin mennään täysillä. Kädet rakkuloille ja hiki virtaamaan.

  Melonta oli i-ha-naa! <3 Oltiin parikajakilla treffeillä ja siis rakastuin aivan täysin siihen hommaan. Kovasti hauaisin vielä yömelonnalle, mutta en tiedä ehtiikö tässä nyt enää järjestää lastenhoitoa ja muuta, vielä kun olisi tarpeeksi lämpimät ilmat. Haluaisin ikuistaa auringonlaskun kajakista käsin. Kuolisin onneen varmasti siinä hetkessä.

  Suppailua pitää ehdottomasti myös kokeilla! Saitko koivet helliksi?

  1. Mun niin pitää ryhtyä oikolukemaan näitä omia kommentteja. AINA on kirjoitusvirheitä. 😀

  2. Siinä käy AINA niin että just kun ehtii miettiä, että en olekaan ollut pitkään aikaan kipeänä, niin sit se lenssu iskee! Mikä siinä onkin. 😀

   Ja hei, mussa on tota samaa vikaa – en osaa oikein kävelläkään hitaasti. Ja mietin juuri viimeksi mökillä ollessa meloskellessani, että munhan piti tulla tänne fiilistelemään tätä järveä ja aurinkoa eikä roiskimaan hiki päässä eteenpäin… 

   Suppailu on ehdottomasti kokeilun arvoista! Tosi paljon samaa kuin melonnassa, mutta ehkä pieni jännitysmomentti mukana – lauta on melko vakaa mutta kuitenkin kiikkerämpi kuin kajakki. Koivet ei tulleet helliksi, enemmän hapotti kädet ja keskivartalo. Vielä kun tekniikka hioisi niin varmasti saisi kunnolla tehoa juuri keskivartaloon…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *