avokadopizza
järjestin lauantaina pienen aamiaisbrunssin muutamalle ystävälle, ja leipaisin tarjolle aamiaispizzoja. tarjolla oli häränsilmä-pekonipizza, tomaatti-fetapizza ja uusi suosikki avokadopizza.
täydellisen pizzapohjan resepti löytyy täältä, blogini ehkä kaikkien aikojen luetuimmasta postauksesta. pieneksi vinkiksi kerron vielä, että taikina paranee pakastuksen myötä. suosittelen siis tekemään taikinaa valmiiksi pakastimeen pizzahinkua odottamaan – taikinasta tulee näin kuumassa uunissa paistettaessa entistä rapeampi.
avokadopizza
valkosipuliöljyä (murskaa puolikas tuore kynsi 0,5 desiin oliiviöljyä)
pinaattia, fetajuustoa, mozzarellaa
avokado, suolaa ja pippuria myllystä
rucolaa tai basilikaa
levitä pizzapohjalle mietoa valkosipuliöljyä. käytä pinaatinlehdet nopsaan kuumalla pannulla oliiviöljyssä, mausta suolalla – levitä pinaatit pizzapohjan päälle (voit käyttää pannulla myös valkosipulia tai chiliä maustamaan pinaatteja). murra fetajuustosta kimpaleita pizzan päälle.
paista pizza kuumassa 250C + uunissa, lähes kypsäksi eli kunnes pohja alkaa saamaan hieman väriä. lisää pizzan päälle tässä vaiheessa vielä muutama riekale mozzarellaa (ei raastetta), ja anna paistua pari minuuttia tai kunnes juusto on sulanut kauniisti. ota pizza uunista, ja anna jäähtyä hieman. lisää yrtit ja avokadosiivut, ja ripsauta vielä pippuria myllystä. tarkista myös suola.
tulipa tässä vielä jälkijunassa mieleen, että pinjansiemenet sopisivat tähän makumaailmaan erinomaisesti.