eniten inspiroi oikea elämä

lainahöyhenissä

 

"Tämä on Hertta inspiroivinta mitä olen lukenut - tai nähnyt - pitkään pitkään aikaan. 

Tästähän kaikki lähti. Aidosta elämästä lähdettiin lukijoiden kanssa inspiroitumaan ja sitä pohtimaan. Kuitenkin matkan varrella olen löytänyt itseni liian usein siitä pisteestä, että huomaan ajattelevani  eihän tämä riitä, eihän tämä kelpaa blogiini. Täytyy muka olla virheetöntä. Vaikka elämä ei sitä koskaan ole. 

Tämä on myös suuri syy sille, miksi bloggaaminen tuntuu välillä jopa ahdistavalta. Tuntuu ettei itselle tärkeät, arkiset asiat, enää olekaan tarpeeksi hyvää tavaraa omaan blogiin. Omaan blogiin, jonka itseäni varten, ja omaksi touhukseni olen vuosia sitten perustanut. 

Kiitos siis tästä tekstistä.  Onnistuit antamaan tarkoituksen takaisin. "

 

yllä ystäväni Hertan blogikirjoitukseen jättämäni kommentti. Hertan teksti on nerokas, ja aihe hyvin lähellä sydäntäni. blogeissa valloilleen päässyt täydellisyyteen pyrkiminen on laajalti jättänyt varjoonsa aidon elämän, ja aiheet, joiden ympäriltä on alkujaan ollut mieluisaa kirjoittaa.

teen tätä itsekin.  liian usein olen keittänyt kahvit kuvausrekvisiitaksi, jotka ovat jäähtyneet kuppeihinsa kenenkään niitä oikeasti juomatta.

tämän kirjoituksen kuvissa on harvinaista se, että asua ei ole varta vasten mietitty asukuvia varten. nämä vain aamulla valikoituivat vaatteiksi, kun kaipasin ylle jotain keväistä. jätin myös poskestani pienen punertavan luomen retusoimatta. poikkeuksellista tämäkin. 

olen hyvin visuaalinen ihminen, ja inspiroidun kauneudesta. aito kauneus ei tosin synny lavastamalla - ei meikkaamalla, ei käsittelemällä. oma elämäni on kaunista. arkeni etenkin. ja se on sitä minulle, vaikken sitä tänne kuvaisikaan koreillen. 

yritän muistaa Hertan sanat, ja omat ajatukseni aiheesta, kun seuraavan kerran koen ahdistusta omaan päiväkirjamaiseen blogiini kirjoittamisesta. 

"koska pidän siitä" - muistan joskus vastanneeni, kun minulta kysyttiin miksi blogiani kirjoitan.

Tiiu Piret xx

 

Kommentit

mystery
Vision One

Punertava luomi poskessa? Anteeksi mitä, en nää sitä vaikka miten yritän zoomata :D jos tuollainen näkymätön elementti on sellainen jonka kokee tarpeelliseksi poistaa, ehkä tosiaan on siinä vaiheessa hyvä vähän hellittää. Itse en ole koskaan jaksanut kirjoittaa tekstin tekstiä, jos en voi sanoa juuri niitä asioita mitä haluan. Koen että mun blogi on mun blogini, mun oma paikkani, jonne saan kirjoittaa mitä lystään. Toki asia on eri siinä vaiheessa jos blogistaan saa palkkaa, mutta en kyllä sellaistakaan kauan jaksaisi jos pitäis omaa elämää alkaa jotenkin sensuroimaan.

 

Piret
lainahöyhenissä

Juurikin näin. Hienosti oivalsit ajatukseni :) 

Irene / Mutsie (Ei varmistettu) http://mutsie.bellablogit.fi

Ihan samoja juttuja täälläkin tuumittu! Ps. Nauratti tuo kahvijuttu: itse oon käyttänyt kokista kahvikupeissa imitoimassa kahvia! :D

Piret
lainahöyhenissä

Kaikkeen sitä sortuukin - itse en tosin noin nerokasta konstia olekaan keksinyt :) 

Ässätässä (Ei varmistettu)

Olen lakannut seuraamasta aktiivisesti monia suosikkiblogejani, sillä niistä on hävinnyt kaikki elämänmaku. Täydellisyyttä hipovat kuvat eivät enää inspiroi, vaan lähinnä niistä tulee paineita lukijallekin. Pitäisikö kaikkien pystyä samaan? Kaikkein kamalimpia on postaukset, jotka on täynnä maailman suurimpia blogikliseekuvia. Istutaan ikkunalaudalla johonkin lakanaan kääritytyneenä, nostetaan kädet ilmaan lomamatkalla tai kylvetään ruusunterälehdissä. HUOH! Visuaalisuus on ihan eri asia, sitä on kiva nähdä arjessakin. Mutta kyllä se elämä saa siellä taustalla olla mukana. :)

Sun blogissa parasta on mun mielestä asukuvat (just ne tavalliset! En kaipaa mitään editorial-kuvia!), sisustusjutut ja reseptit. <3 Kiitos niistä. :)

Piret
lainahöyhenissä

Olen ehdottomasti huomannut saman, mikä kehityssuunta on hyvin harmillinen. Muistan aikoinaan odottaneeni sormet syyhyten suosikkibloggaajieni inspiroivia asukuvia - tuo tunne ja into on nykyisin kaikonnut täysin. 

Kuten sanoit, kaikki on liian harkittua. Ennalta arvattavaa jopa. 

Kiitos ihanasta kommentistasi, tämä loi hirveästi intoa palata muutama askel taaksepäin oman blogini kanssa ja keskittyä olennaiseen. Ja reseptit!! niitä lupaan kirjoittaa pian lisää, mielessä on vaikka ja mitä ihania jaettavaksi :) 

Tasaraita

Kommentoinkin jo tuonne Hertan blogiin sun kommentin alle mutta laitetaan vielä tännekin.

Mun mielestä blogi on viime aikoina mennyt vaan parempaan suuntaan. Olet mielestäni aina kirjoittanut aidosti ja aidoista asioista ilman teeskentelyä tai liikaa yrittämistä. Nyt kuitenkin Chloen ja talo-projektin myötä tuntuu blogiin tulleen muodin ja sisustuksen lisäksi paljon muutakin ihanaa fiilistelyä ja sitä arkea joka tosiaan teillä näyttää todella kauniilta. Blogista ja snäpistä on aistittavissa sellainen ihana lämpö ja elämänmakuisuus.

Piret
lainahöyhenissä

Voi Tinttinen Sinua. Kiitos, merkitsee todella paljon sanasi. 

Taloprojekti ja Chloe ovat juurikin osa arkeani aivan eri lukemissa kuin muoti ja pukeutuminen. Tämäkin toki kiinnostaa, mutta ei enää missään nimessä siinä määrin kuin joskus aikoinaan. Vaivaton tyylikkyys sen sijaan on asia, mitä suosin mieluusti ja tännekin pyrin viestimään. 

 

 

ims (Ei varmistettu)

Minä en bloggaa, mutta olen ahkera instassa. Ja siellä esittäytyy se mun toinen puoli; rakastan ruoanlaittoa ja kaunista esillepanoa. Ystäväni (joka asuu ulkomailla) kommentoi taannoin, että miksi mulla on aina kankaiset lautasliinat arkikuvissa. Vastasin hänelle, että mulla käytössä vain kankaiset ruokaliinat. Hän oli olettanut että katan pöydän kauniiksi vain kuvausta varten! Hah, mä katan pöydän itseäni varten, en kuvia. Minun arki on kaunista, koska teen siitä kauniin. Niitä rumia hetkiä en halua muistaa enkä jakaa kenenkään kanssa.
Mä en käy juhlissa, ulkona syömässä, teaterissa usein, joten sen johdosta yritän tehdä arjesta ja kodista kauniin. Mulla ei ole aikaa/mahdollisuutta käydä muualla tankkaamasssa näitä asioita.

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos naiset oivaltavista kommenteista. Levollista huomata että olette samoilla linjoilla kanssani. 

Näiden viestien jälkeen on kaksin verroin kivempaa jatkaa blogin parissa, kiitos. 

Tiiu Piret 

Kommentoi