sittenkin klassinen valinta?

Kuvakaappaukset4.jpg

 

niin se tuli tämäkin päätös perävalot edellä vastaan: talon laattavalinnat on tehtävä heinäkuun loppuun mennessä. 

kylpyhuoneisiin tulee ehdottoman vaalea ja seesteinen yleisilme, mutta käyn kovaa kamppailua kahden hyvin erilaisen toteutuksen kanssa. molemmat sopii talon ilmeeseen ja tontin maisemaan, mistä syystä valinnan tekeminen on kovin hankalaa. 

tässä vaihtoehdot, kumman sinä valitsisit?

vaihtoehto 1:  lattiaan ja seinään samaa suurta laattaa, millä aikaansaadaan harmoninen ja hyvin moderni yleisilme – värimaailmana aavistuksen hiekkaan taittuva harmaa (havainnekuva löytyy ”alustavia talosuunnitelmia” – postauksesta täältä ). tässä vaihtoehdossa mietityttää eniten laatan sävyn valinnan hankaluus – täysin tasainen sävy ei anna juurikaan anteeksi. myös materiaalien vähyys saattaa helposti luoda tylsän yleisilmeen.

vaihtoehto 2:  kollaasin kuvien tyylinen klassinen toteutus suurella lattialaatalla, ja hyvin konstailemattomalla valkealla seinälaatalla. tilaan lämpöä toisi vaalea, joko koivu- tai saarnipuinen allaskaluste. 

juuri nyt vaihtoehto 2 tuntuu enemmän omalta – sopivan skandinaavinen ja samalla raikas ja ajaton. hieman epäilyttää seinälaatan tavanomaisuus tässä vaihtoehdossa, mutta toisaalta yksinkertaisuus on usein onnistuneen lopputuloksen avain. 

tarkoituksena oli tilata laatat sitten joskus, kun pohjatyöt on siinä mallissa että laattoja voi mallailla paikoilleen kivasti ajan kanssa paikan päällä ja katsoa kuinka valo lankeaa ja sitä rataa. noh, näinhän nämä asiat eivät todellakaan mene. 

(lisää taloaiheisia postauksia tämän linkin takaa. )

source // pinterest

Kommentit (3)
 1. Entäs just tuollain miten vanhemman postauksen havainnekuvassa? Lattialaatta nousee yhdelle seinälle, muut seinät vaaleita. Ois aika freesi ja vähän erilainen, kuitenkin väreiltään klassinen. Laattaan sopisi myös puinen kaluste, kunhan mallaa sävyt tarkkaan.

  1. Tuo vanhemman postauksen havainnekuva on äärettömän kaunis!

   Etenkin kun laatoitus ei yllä aivan katonrajaan saakka. Tämä ei kuulemma vaan Suomen rakennusmääräyksien mukaisesti ihan niin vaan onnnistu – ilmeisesti tuo yläosa pitäisi myös saada jollain kosteiden tilojen materiaalilla suojatuksi, eli pelkkä maali ei käy.  Jos tällaisen pystyy tekemään, niin harkitsen ehdottomasti vastaava – on tämä niin harmoninen kokonaisuus. 

    

    

 2. Vaihtoehto 2 on kyllä fiilikseltään enemmän minun mieleeni!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *