spa kylpyhuoneen havainnekuva

lainahöyhenissä

 

tässä se nyt olisi - ensimmäinen vilkaisu tulevan talon pohjaratkaisuun.

kirjoitin "kaikki uusiksi"- postauksessani siitä, miten mikään alkuperäinen suunnitelma ei toteudu, eikä mitään mahdu minnekään. ei ainakaan budjetoituihin neliöihin. tämä teksti kirvoitti kuitenkin miettimään koko palettia uusiksi, ja nyt näyttää vahvasti siltä, että neliöt ehkä sittenkin piisaavat. 

ison makuuhuoneen yhteyteen tuleva vaatehuoneen ja spa-kylpyhuoneen yhdistelmä on nyt viimein löytänyt mallinsa. kuvat olen tehnyt netistä löytämälläni 3D- mallinnusohjelmalla, joten kuvanlaatu on kamala ja kalusteet vääriä, mutta mittasuhteet ovat kutakuinkin oikein. 

talon varsinaiset pesutilat löytyvät saunan yhteydestä, ja tämä pienempi kylpyhuone&vaatehuone- yhdistelmä on pyhitetty arjen tarpeisiin, ja toisaalta suoranaiseen fiilistelyyn. alusta asti oli selvää, että kylpyamme halutaan erilleen saunasta, ja lähelle luontoa, ikkunan eteen. 

alkuvaiheen spa- suunnitelmissa ongelmaksi muodostui ahtaus, mutta tässä versiossa tilassa on ihanasti ilmaa, vaikka sentit onkin tarkkaan käytössä. kevyen seinäkkeen ansiosta valo pääse kulkemaan huoneessa kauniisti, ja vaatehuone ja kylpytilat jakautuvat selkeästi omilleen.  kylpyammeen ja ikkunan välistä, on vielä käynti kodinhoitohuoneeseen ja edelleen ulos, mikä tuo kaivattua toimivuutta koira-arkeen. 

kosteiden tilojen ja vaatehuoneen yhdistäminen ei liene kovinkaan tavanomainen ratkaisu, mutta koska varsinainen veden kanssa läträäminen tapahtuu toisaalla, on tila mahdollista toteuttaa yhtenäisenä. 

huh. näiden luonnoskuvien julkaiseminen tuntuu aivan kamalan henkilökohtaiselta. toivottavasti tämä hieman helpottaa matkan varrella, koska nyt on oikeasti jännä fiilis.

 

Kommentit

-Karoliina (Ei varmistettu)

ihan äärettömän mahtava! Itsellä myös taloprojekti menossa ja oli aika pyörittely miten huone jaot tulee ja saadaanko kaikki mitä ólen aina halunnut :)
sain myös kylpyammeen ikkunan alle :) vähän katsottiin kieroon kun sanoin että haluan ammeesta katsella tähtitaivasta yms. No mitä muutakaan!? Ei siellä kuulemma kerkee istuu... juuri kävin ostamassa verhotangon ikkunaan ja piti miettiä haluanko vaan yläkapan, mutta kyllä siihen varmaan täytyy pitkät sivuverhot laittaa. Nekin tosi käytännölliset varmaan... Ei saa luovuttaa jos jotain haluaa, kyllä se varmasti jotenkin onnistuu!

Piret
lainahöyhenissä

Juuri näin! Minullekin ystäväni sanoi, että tahtoo nähdä sen hetken kun vaan istun,kylven ja katselen metsään, kaikessa rauhassa. Tarkoituksena on siis opetella tämä rauhassa olemisen jalo taito, jahka tästä projektista selvitään. 

Onnea taloprojektiin ja autuaita kylpyhetkiä Karoliina!

ipe (Ei varmistettu)

Hei! Meillä kanssa talonrakennushommat käynnissä, tosin hyvinkin ulkoistettuna omien työkiireiden (joopa joo) vuoksi.. :D Suunnitelmissa meilläkin oli juuri tuollainen yhdistetty makuuhuone + kylppärikompleksi, mutta projektin edetessä ja ammattilaisia konsultoidessa ilmeni, että kostean tilan vaikutukset (suihkusta tuleva höyry jne), ajan mittaan tuhoavat makuuhuoneen pintoja sekä materiaaleja, mikä tietää pintaremonttia muutaman vuoden päästä. Tämä tietysti kovin harmittaa, mutta koska haluamme satsata laadukkaisiin materiaaleihin niin petivaatteissa kuin muussakin sisustuksessa, niin tuntuu turhalta lähteä kosteudella näitä "tuhoamaan". Miten itse suhtaudutte tähän asiaan? Oletteko saaneet konsultointia ammattilaiselta (ymmärsin että teillä on arkkitehti projektissa mukana)? Tämä sinun postaus loi nyt mulle pienen toivonkipinän joten olisi kiva kuulla mitä tietoa ammattilaiset ovat teille antaneet!

Tsemppiä projektiin!

Piret
lainahöyhenissä

Hei, ja kiitos viestistäsi :) 

Tätä pohdimme toki myös, mutta kuten tuossa kirjoitinkin, on tämä kylpyhuoneen vedenkäyttö lähinnä ajoittainen pikasuihku ennen pukeutumista tyyppistä, eli varsinaiset pesutilat ovat saunan yhteydessä. Ajatuksena oli jättää tästä tilasta jopa kokonaan suihkku pois, mutta sama se on nyt kuitenkin laittaa kun tila piisaa. 

Kylpyammeen täyttäminen, ja siinä lilluminen sen sijaan,ei aiheuta samanlaista höyrystymistä kuin suihkussa veden juoksuttaminen, joten arkkitehtimme ja rakentajamme oli sitä mieltä, että hyvinkin onnistuu. Tuo vaatehuone-spa osasto vesieristetään ja laatoitetaan myös kauttaaltaan, ja vaatehuoneen ja makuuhuoneen väliin tulee ovi, mikä nyt havainnekuvasta puuttuu. 

hilu (Ei varmistettu)

Tässä on kyllä luksustunnelmaa! :) Et varsinaisesti pyytänyt vinkkejä, mutta en nyt malta olla sanomatta, että itse sijoittaisin vaatehuoneen oviaukon seinän toiseen laitaan. Tällöin näkymä makkarista kylppäriin olisi kutsuvampi; ikkunat näkyisivät ja valo kulkisi kauniisti. Wc-istuin ei näkyisi ensimmäisenä.. Lasiovi voisi sopia.
Ehkäpä kokeilisin myös vaihtaa kylppärin ja vaatehuoneen paikkoja, vaatehuoneeseen saisi pitkän rivin kaappeja (khh:n viereen) kahden erillisen kaapiston sijaan. Ovet huoneista toisiin laittaisin ikkunaseinän viereen jonoon.

Piret
lainahöyhenissä

Ei ollenkaan hassumpi ehdotus!! Oikeastaan todella hyviä huomioita. Näin ollen myös pyykkihuolto olisi vielä astetta helpompaa, kun vaatekaapit olisivat kodinhoitohuoneen välittömässä läheisyydessä. 

Ovikysymystä on pyöritelty sitäkin, mutta otetaan uudelleen mietintään. Kiitos tästä - todella hyviä ideoita :) 

hilu (Ei varmistettu)

Oleppa hyvä! :)
Sitä vielä puntaroisin voisiko vaatehuoneen ja khh:n yhdistää kokonaan tai kevyellä tilanjakajalla, vaatehuolto helpottuisi entisestään. Siinähän on paljon mahdollisuuksia sisustusuunnitelmaa varten...kodinhoitohuonekin voisi olla ylellinen ja luonteva osa spa-osastoa. Tuostahan saisi vaikka lasiseinillä hienon, yhtenäisen, neliöitään isomman tilan suurine ikkunoineen; aivan muuta kuin epämiellyttävät arkiset kodarit.

MarjaHei (Ei varmistettu)

Täällä ilmoittautuu myös yksi rakennusprojektin alkuvaiheessa oleva! Kiitos kun olet kertonut rakennusprojektistanne avoimesti! Ymmärrän hyvin, että tämä tuntuu tosi henkilökohtaiselta asialta... Itse huomaan suhtautuvani meidän suunnitelmiin hyvinkin suojelevasti ... :) Mitä 3D-suunnitteluohjelmaa olet käyttänyt kuviesi piirtämiseen? Tuosta voisi olla minullekin apua kalustuksen suunnittelussa!

Kiitos inspiroivasta blogista ja tsemppiä rakennusprojektiin!

Piret
lainahöyhenissä

Käyttämäni ohjelma löytyy osoitteesta Floorplanner.com. Ei mikään huikea peli, mutta on helppokäyttöinen, ja omaa ihan kivasti kalustevaihtoehtoja yms, joten suuntaa-antaviin hahmotelmiin ihan kelvollinen :) 

Onnea projektiinne! 

 

Kommentoi