spa kylpyhuoneen havainnekuva

Näyttökuva 2017-01-005.jpg

 

tässä se nyt olisi – ensimmäinen vilkaisu tulevan talon pohjaratkaisuun.

kirjoitin ”kaikki uusiksi”- postauksessani siitä, miten mikään alkuperäinen suunnitelma ei toteudu, eikä mitään mahdu minnekään. ei ainakaan budjetoituihin neliöihin. tämä teksti kirvoitti kuitenkin miettimään koko palettia uusiksi, ja nyt näyttää vahvasti siltä, että neliöt ehkä sittenkin piisaavat. 

ison makuuhuoneen yhteyteen tuleva vaatehuoneen ja spa-kylpyhuoneen yhdistelmä on nyt viimein löytänyt mallinsa. kuvat olen tehnyt netistä löytämälläni 3D- mallinnusohjelmalla, joten kuvanlaatu on kamala ja kalusteet vääriä, mutta mittasuhteet ovat kutakuinkin oikein. 

talon varsinaiset pesutilat löytyvät saunan yhteydestä, ja tämä pienempi kylpyhuone&vaatehuone- yhdistelmä on pyhitetty arjen tarpeisiin, ja toisaalta suoranaiseen fiilistelyyn. alusta asti oli selvää, että kylpyamme halutaan erilleen saunasta, ja lähelle luontoa, ikkunan eteen. 

alkuvaiheen spa- suunnitelmissa ongelmaksi muodostui ahtaus, mutta tässä versiossa tilassa on ihanasti ilmaa, vaikka sentit onkin tarkkaan käytössä. kevyen seinäkkeen ansiosta valo pääse kulkemaan huoneessa kauniisti, ja vaatehuone ja kylpytilat jakautuvat selkeästi omilleen.  kylpyammeen ja ikkunan välistä, on vielä käynti kodinhoitohuoneeseen ja edelleen ulos, mikä tuo kaivattua toimivuutta koira-arkeen. 

kosteiden tilojen ja vaatehuoneen yhdistäminen ei liene kovinkaan tavanomainen ratkaisu, mutta koska varsinainen veden kanssa läträäminen tapahtuu toisaalla, on tila mahdollista toteuttaa yhtenäisenä. 

huh. näiden luonnoskuvien julkaiseminen tuntuu aivan kamalan henkilökohtaiselta. toivottavasti tämä hieman helpottaa matkan varrella, koska nyt on oikeasti jännä fiilis.

Näyttökuva 2017-01-004.jpg

Näyttökuva 2017-01-03 kello 17.59.44.jpg

 

koti sisustus
Kommentit (9)
 1. Täällä ilmoittautuu myös yksi rakennusprojektin alkuvaiheessa oleva! Kiitos kun olet kertonut rakennusprojektistanne avoimesti! Ymmärrän hyvin, että tämä tuntuu tosi henkilökohtaiselta asialta… Itse huomaan suhtautuvani meidän suunnitelmiin hyvinkin suojelevasti … 🙂 Mitä 3D-suunnitteluohjelmaa olet käyttänyt kuviesi piirtämiseen? Tuosta voisi olla minullekin apua kalustuksen suunnittelussa!

  Kiitos inspiroivasta blogista ja tsemppiä rakennusprojektiin!

  1. Käyttämäni ohjelma löytyy osoitteesta Floorplanner.com. Ei mikään huikea peli, mutta on helppokäyttöinen, ja omaa ihan kivasti kalustevaihtoehtoja yms, joten suuntaa-antaviin hahmotelmiin ihan kelvollinen 🙂 

   Onnea projektiinne! 

    

 2. Tässä on kyllä luksustunnelmaa! 🙂 Et varsinaisesti pyytänyt vinkkejä, mutta en nyt malta olla sanomatta, että itse sijoittaisin vaatehuoneen oviaukon seinän toiseen laitaan. Tällöin näkymä makkarista kylppäriin olisi kutsuvampi; ikkunat näkyisivät ja valo kulkisi kauniisti. Wc-istuin ei näkyisi ensimmäisenä.. Lasiovi voisi sopia.
  Ehkäpä kokeilisin myös vaihtaa kylppärin ja vaatehuoneen paikkoja, vaatehuoneeseen saisi pitkän rivin kaappeja (khh:n viereen) kahden erillisen kaapiston sijaan. Ovet huoneista toisiin laittaisin ikkunaseinän viereen jonoon.

  1. Ei ollenkaan hassumpi ehdotus!! Oikeastaan todella hyviä huomioita. Näin ollen myös pyykkihuolto olisi vielä astetta helpompaa, kun vaatekaapit olisivat kodinhoitohuoneen välittömässä läheisyydessä. 

   Ovikysymystä on pyöritelty sitäkin, mutta otetaan uudelleen mietintään. Kiitos tästä – todella hyviä ideoita 🙂 

   1. Oleppa hyvä! 🙂
    Sitä vielä puntaroisin voisiko vaatehuoneen ja khh:n yhdistää kokonaan tai kevyellä tilanjakajalla, vaatehuolto helpottuisi entisestään. Siinähän on paljon mahdollisuuksia sisustusuunnitelmaa varten…kodinhoitohuonekin voisi olla ylellinen ja luonteva osa spa-osastoa. Tuostahan saisi vaikka lasiseinillä hienon, yhtenäisen, neliöitään isomman tilan suurine ikkunoineen; aivan muuta kuin epämiellyttävät arkiset kodarit.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *