talon pohjaratkaisu

lainahöyhenissä

 

olen saanut paljon kyselyitä talon pohjaratkaisusta, joten tässä tämä nyt viimein on.

alkuun mietin, että tämä on niin henkilökohtainen asia, etten tahdo sitä kaikille jakaa - mutta olenhan täällä erot ja surutkin kertonut, niin menköön tämäkin samaan rahaan. ja miksipä ei - itselleni oli kovasti hyötyä ideointivaiheessa erilaisten pohjaratkaisujen tarkastelusta, ja ilolla suon tämän nyt omalta kohdaltani myös muille. 

lopullinen pohjaratkaisu oli kaikkiaan 23. versio siitä luonnoksesta, mistä lähdettiin alkujaan liikkeelle. päänvaivaa aiheutti eniten makuuhuoneen yhteyteen hinkumani spa- kylpyhuone, joka tarvitsi riittävät neliöt mahdollistamaan väljän ja hotellimaisen toteutuksen. kaikki vastaavassa projektissa mukana olleet tietävät omakohtaisesti, että nämä halutut ekstraneliöt ovat aina jostain muualta pois, ja silti kokonaisuus pitäisi saada toimivaksi. 

blogissa aiemmin kirjoittamani postaus selventää hyvin tätä luomisen tuskaa, mitä suunnitteluvaiheessa käytiin lävitse. 

rakennusvaiheessa tehtiin ainoastaan yksi selkeä muutos yllä olevaan kuvaan. tahdoin jättää viime hetkellä olohuoneen suurten ikkunoiden keskeltä terassioven pois sisustettavuuden parantamiseksi - preferoin näyttävän ja yhtenäisen ikkunaseinän visuaalisesti mieluisammaksi ratkaisuksi, kuin ovella katkaistu vastaava. keittiön yhteydessä olevat liukuovet riittävät tässä päässä taloa terassille käymiseen vallan hyvin.  

pohjasta kehkeytyi lopulta oikea mestariteos. suurin kiitos seisoo talon piirtäneelle isoveljelleni, joka teki millintarkkaa työtä yksityiskohtien hiomisessa. itse olisin ollut taipuvainen jopa pieniin kompromisseihin, mutta näihin ei arkkitehti suostunut ollenkaan. ja onneksi niin - tästä en vaihtaisi mitään. 

vastaan mielelläni kysymyksiin pohjaratkaisusta, jos jollakulla sellaisia herää. aikaisempia talopostauksia, löydät tämän linkin takaa. 

iloista viikonloppua!

Tiiu Piret

Kommentit

Hannah (Ei varmistettu)

Pohjapiirustus on täydellinen! En muuttais mitään! :)

Talosta haaveileva (Ei varmistettu)

Näyttää aivan täydelliseltä! :) Miten paljon talossa on neliöitä?

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos :) talossa on 153neliötä

Jhj (Ei varmistettu)

Piirrustukset ovat lopullisia siihen saakka, kunnes niitä muutetaan.
Ovia ja ikkunoita voi lisätä jälkikäteen jos siltä tuntuu. Kyse on vain ajasta ja rahasta.
ONnea loppurutistukseen!

Piret
lainahöyhenissä

Näinhän se on :)

Minä kö
Minä(kö?)

Toimivan näköinen pohja :) Itsellä vielä edessä pohjan viilaaminen ja miettiminen. Voisin muuttaa pohjapiirrustusta vaikka joka päivä :D

Sandra87 (Ei varmistettu)

Hei!
Sinulla on ihana talo! Mikä on olohuoneen/keittiön kattokaltevuus (sisältä siis) ja oletko ollut siihen tyytyväinen?:)

Piret
lainahöyhenissä

Kaltevuus on 1/10 ja se on aivan täydellinen!! Todella kaunis ja toimiva kaikin puolin, suosittelen siis varauksetta :)

Kommentoi