talon pohjaratkaisu

Kuvakaappaukset38.jpg

 

olen saanut paljon kyselyitä talon pohjaratkaisusta, joten tässä tämä nyt viimein on.

alkuun mietin, että tämä on niin henkilökohtainen asia, etten tahdo sitä kaikille jakaa – mutta olenhan täällä erot ja surutkin kertonut, niin menköön tämäkin samaan rahaan. ja miksipä ei – itselleni oli kovasti hyötyä ideointivaiheessa erilaisten pohjaratkaisujen tarkastelusta, ja ilolla suon tämän nyt omalta kohdaltani myös muille. 

lopullinen pohjaratkaisu oli kaikkiaan 23. versio siitä luonnoksesta, mistä lähdettiin alkujaan liikkeelle. päänvaivaa aiheutti eniten makuuhuoneen yhteyteen hinkumani spa- kylpyhuone, joka tarvitsi riittävät neliöt mahdollistamaan väljän ja hotellimaisen toteutuksen. kaikki vastaavassa projektissa mukana olleet tietävät omakohtaisesti, että nämä halutut ekstraneliöt ovat aina jostain muualta pois, ja silti kokonaisuus pitäisi saada toimivaksi. 

blogissa aiemmin kirjoittamani postaus selventää hyvin tätä luomisen tuskaa, mitä suunnitteluvaiheessa käytiin lävitse. 

rakennusvaiheessa tehtiin ainoastaan yksi selkeä muutos yllä olevaan kuvaan. tahdoin jättää viime hetkellä olohuoneen suurten ikkunoiden keskeltä terassioven pois sisustettavuuden parantamiseksi – preferoin näyttävän ja yhtenäisen ikkunaseinän visuaalisesti mieluisammaksi ratkaisuksi, kuin ovella katkaistu vastaava. keittiön yhteydessä olevat liukuovet riittävät tässä päässä taloa terassille käymiseen vallan hyvin.  

pohjasta kehkeytyi lopulta oikea mestariteos. suurin kiitos seisoo talon piirtäneelle isoveljelleni, joka teki millintarkkaa työtä yksityiskohtien hiomisessa. itse olisin ollut taipuvainen jopa pieniin kompromisseihin, mutta näihin ei arkkitehti suostunut ollenkaan. ja onneksi niin – tästä en vaihtaisi mitään. 

vastaan mielelläni kysymyksiin pohjaratkaisusta, jos jollakulla sellaisia herää. aikaisempia talopostauksia, löydät tämän linkin takaa. 

iloista viikonloppua!

Tiiu Piret

koti sisustus
Kommentit (8)
  1. Vau, spa-kylpyhuone. Sellaisen minäkin haluaisin. Hyvältä näyttää talon pohjaratkaisu ja hienoa, että on isoveli joka osaa nuo hommat. https://www.talonpohjat.com/yhteystiedot/espoo

  2. Hei!
    Sinulla on ihana talo! Mikä on olohuoneen/keittiön kattokaltevuus (sisältä siis) ja oletko ollut siihen tyytyväinen?:)

    1. Kaltevuus on 1/10 ja se on aivan täydellinen!! Todella kaunis ja toimiva kaikin puolin, suosittelen siis varauksetta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *