Tukholmassa (ruoka)ostoksilla

tukholma1116-2.jpg

Risteilin viime viikolla Tukholmaan ystäväni ja kolmen lapsen kanssa. Matka oli hauska ja vauhdikas, kolmen eri ikäisen lapsen kokoonpano piti siitä huolta. Toisena iltana syömässä laivalla täytyi oikein erikseen mainita ystävälleni huomatessani, ettei kummankaan meistä ollut tarvinnut puuttua lasten puuhailuun muutamaan minuuttiin.

Vauhdikkuttaa ei yhtään vähentänyt Tukholman yllättänyt lumikaaos. Perjantaina pahin oli jo ohi, mutta rattaiden ja vaunujen kanssa liikkuminen ei ollut kaikkein näppärintä. Pyörimme päivän Södermalmilla, keskityimme ruoka- ja lehtikauppoihin, syömiseen ja yhteen leikkipuistoon. Lumettomilla kaduilla olisimme ehkä ehtineet vähän kauemmaksi, mutta tässäkin oli jo tarpeeksi ihanuutta.

Ostin kotiin pinon lehtiä (Tukholman lehtivalikoimat pesevät Helsingin 6-0). Ihanaan Papercuttiin emme ehtineet, mutta onneksi Götgataniltakin löytyy hyvä lehtikauppa. Lehtien lisäksi hamstrasin puuroaineksia Saltå Kvarnista, jonka värikäs myymälä on Söderissä. Saimme tutustua valikoimaan rauhassa, kun iskimme lapset piirtämään myymälän yhteydessä olevan kahvilan pöydän ääreen. Lapset olisivat voineet piirtää kuvan unelmaleivästään ja saada kiitokseksi rusina-askin. Kuinka söpöä! Cajsa Wargin ja Urban Delin herkkukaupoista löytyi myös suklaita ja karkkeja niin vanhemmille kuin ipanallekin, joten tyhjin kärryin ei tarvinnut palata kotiin.

Ja lounaspaikaksi valitsimme ihanan Meatballs for the peoplen. Söimme molemmat päivän annoksen: hirvipullia, perunoita, porkkanoita & timjamikermakastiketta. Niin herkkua! Ja aterian kruunasi olut. Lounasolut oikein huutaa vapaapäivää.

Matka aiheutti ihan hirveän matkakuumeen takaisin Tukholmaan, sillä piipahdus jäi aivan liian lyhyeksi. Seuraavalla kerralla haluan olla ainakin kaksi yötä.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *