Vihreä kulho uppomunalla

 

uppomunakulho0216.jpg

 

Luin uudesta Pirkka-lehdestä, että pääsiäisen ja kevään lähestyessä keltaisten ja vihreiden kasvisten myynti kasvaa huimasti. Uskon tähän täysin. Sitruunoita kannan kassikaupalla kotiin ympäri vuoden, mikään ei ehkä tuoksu paremmalta kuin raastettu sitruunankuori. Vihreän hinkuni kuitenkin lisääntyy yhtä aikaa valon kanssa.

Tähän on varmasti useampia syitä. Talven jäljiltä keho janoaa vitamiineja, sitä haluaa olla synkassa luonnossa lisääntyvän vihreyden kanssa ja ulkonäkö & fiilis kaipaavat myös pientä freesausta. Tämä aamiaiseksi tai lounaaksi passelisti sopiva kulho pitää sisällään kypsennettyjä vihreitä. Maaliskuu kun tuntuu vielä häälyvän talven ja kevään välimaastossa. Viimeistään huhtikuussa voi sitten vähentää paistinpannun käyttöä roimasti.

Vihreä kulho uppomunalla

  • 300 g parsakaalia
  • 1 pussi pakasteherneitä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kourallinen parmesaania raastettuna
  • 2 kananmunaa
  • loraus etikkaa

Irrota parsakaalista kukinnot. Kuumenna voi pannulla. Heitä ensin joukkoon parsakaalit ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää sen jälkeen jäiset herneet ja jatka kypsentämistä, kunnes herneet ovat valmiita. Sekoita joukkoon suurin osa parmesaanista ja mausta suolalla & pippurilla. Tee uppomunat kasvisten kypsyessä. Keitä kattilallinen vettä. Lisää joukkoon etikka. Riko kananmunat laseihin, yksi kananmuna per lasi ja kaada ne laseista kevyesti poreilevaan veteen. Mitään pyörrettä ei tarvitse tehdä. Huomasin tämän kun seurasin ammatikokkeja televisiossa. Anna kypsyä pari minuuttia. Nostele vihannekset kulhoon, päälle uppomuna ja loput parmesaanista. Syö.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma