Maailman parhaat kaurakeksit
Olen leiponut näitä kaurakeksejä vuodesta 2001. Se käy ilmi kommentista, jonka olen kirjoittanut keittokirjaan 10. lokakuuta 2001. Hei, nämä keksithän viettävät minun tekeminäni 15-vuotissyntymäpäivää ensi syksynä. Ehkä teen sen kunniaksi tuplasatsin. Tuplasatsi kannattaa jo ihan senkin vuoksi, että taikina on niin mielettömän hyvää. Toisella pellillisellä on aina pienempiä keksejä, kun käyn napsimassa taikinapaloja ensimmäisen pellillisen ollessa uunissa.
Resepti on peräisin Frendit-keittokirjasta. Phoebe toteaa kirjassa, ettei leivo näitä keksejä kovinkaan usein, koska se ei olisi reilua muita keksejä kohtaan. Niin hyviä nämä ovat. Nykyään leivon näitä yleensä kerran vuodessa, mukaan otettavaksi talvilomalle Lappiin. Tämä on taas yksi niistä perinteistä, jotka ovat muodostuneet meidän perheelle ihan itsekseen. Nykyään kaurakeksi kruunaa loma-aamiaisen Lapin reissuillamme.
Parhaat kaurakeksit
- 180 g voita
- 1,75 dl faarinisokeria
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1 kananmuna
- 4,5 dl kaurahiutaleita
- 2,75 dl vehnäjauhoja
- 3/4 tl leivinjauhetta
- 3/4 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl rouhittua vaniljaa
- 1/4 tl suolaa
- 2,5 dl rusinoita
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa vielä pari minuuttia. Sekoita kuivat aineet rusinoita lukuunottamatta keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rusinat. Maista taikinaa. Pyörittele taikinasta 24 palloa kahdelle pellille. Litistä palloja hieman. Paista 190-asteessa noin 12 minuuttia.