Kalapuikkoja ja niiden kastike
Vähän samanlaista arkea, kuin omassa lapsuudessani. Kevätillat ovat valoisia ja puistoon ehtii keinumaan vielä myöhemminkin. Keinumisen jälkeen syödään kalapuikkoja. Ketsupin kanssa! Lapsuudessa kalapuikot tulivat pakastealtaasta ja välillä ne tulevat sieltä yhä ja silloin ne syödään ketsupin kanssa. Nämä kalapuikot tehtiin lohesta kastamalla ne vehnäjauhoihin, kananmunaan ja korppujauhoihin. Ja ne syötiin bataattiranskalaisten ja kalapuikkokastikkeen kanssa.
Ja olipa taas mitä mainiointa sormiruokaa, vauvan kalasta ja bataattiranuista jätettiin vain suola pois. Louna haluaa nykyään ylipäätänsä syödä oikeaa ruokaa, ei soseita. Syöttäminenkään ei ole paha, kunhan ruoka on paloina. Pitää vain olla sen verran pehmeitä paloja, että niistä selviää kahdella hampaalla.
Kalapuikkokastike
- 1 prk kermaviiliä
- suolakurkku
- 1 varsisellerin varsi
- 1 omena
- 1 kevätsipuli
- 1 rkl kapriksia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 rkl makeaa sinappia
Pilko kaikki kasvikset niin pieniksi kuin vain jaksat. Sekoita ne, sitruunan mehu ja sinappi kermaviilin joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa, jos vain mahdollista.