Valkoista parsaa & leivänmuruja

valkoinenparsa0416.jpg

Sitä sanotaan, että kevät keikkuen tulevi. Ja siltä viikonloppuna todellakin tuntui. Perjantaina jouduin sade- ja räntäkuurojen uhriksi kiertäessäni Töölönlahtea. Kotiin palasi läpimärkä ja erittäin kylmissään oleva nainen. Lähteissä paistoi aurinko ja siihen olin varautunut. Lauantaina varauduin sateenvarjolla ja huomasin, että siinä on reikä! Ja joka päivä on tarvittu pipoa. Onneksi on kuitenkin yksi kevään merkki: parsa!

Useimmiten kokkailemme vihreää parsaa, mutta perjantai-iltana uuniin sujahti valkoista versiota Lantliv mat och vinin ohjeella. Simppeliin ruokaan ei tarvita montaa ainesta: voita, leipää, jotain tuoretta yrttiä, parsaa ja tietty suolaa & pippuria. Parsat kuoritaan, laitetaan uunivuokaan vierekkäin ja päälle laitetaan muutama nokare voita. Sitten vartti 225-asteisessa uunissa. Sillä aikaa paistetaan voissa hienoksi rouhittua leipää ja seos maustetaan lopuksi tuoreilla yrteillä, suolalla ja pippurilla ja kaadetaan valmiiden parsojen päälle. Ihanan helppoa & herkkua. Lisäksi pöytään voi kattaa vaikka ilmakuivattua kinkkua tai hyvää juustoa ja lasiin kaataa valkoviiniä.

koti ruoka-ja-juoma