Keksivohvelit
Leivoin joku aika sitten suklaisia kaura-kookoskeksejä. Paistoin vain osan taikinasta ja pyörittelin loput palloiksi pakkaseen, kuten tapanani on. Suosittelen muuten lämpimästi, jäiset taikinapallot paistuvat nopeasti kekseiksi, eikä kylmä taikina sellaisenaankaan ole hullumpi herkku.
Keksit olivat kuitenkin ankeita. Kuivia, murustelevia ja mitäänsanomattoman makusia. En halua hukata elämääni ankeisiin kekseihin, joten pallot jäivät pakkaseen. Edes taikina ei ollut niin herkullista, että sitä olisi tullut napsittua pakkasesta.
Päätin kuitenkin antaa keksipalloille vielä uuden mahdollisuuden nyt kun minulle on selvinnyt, että vohveliraudalla voi paistaa oikestaan mitä tahansa. Hieman sulanut taikinapallo vain vohveliraudan väliin, muutaman minuutin paisto ja lämpimän keksivohvelin voi nostaa lautaselle. Päälle pallo tai kaksi jäätelöä ja johan ankeus helpotti. Keksi sai vohveliraudassa rapean pinnan sisuksen pysyessä mehevänä ja taikinaisena. Ajattelin kokeilla tätä seuraavaksi oikeasti hyvän keksitaikinan kanssa.