Paistettu kimchi-ohra
Olenko tehnyt viime päivinä ruokaa? Kyllä vain ja aika useinkin. Olenko kuvannut sitä? Ehkä nopeasti, useimmiten kännykällä. Olenko ehtinyt keskittyä ruoan asetteluun, jotta se olisi mahdollisimman kuvauksellista? En. Meillä eletään tällä hetkellä jonkinlaista eroahdistus-vaihetta. (Googlasin, että se usein pahenee 2-vuotiaaksi asti. Hivenen hirvittää.) Tyttö kaipaa paljon syliä ja aika usein vain mutsin syli kelpaa. Monia asioita voi tehdä yhdellä kädellä, mutta esimerkiksi kameran säätäminen ei kuulu niihin. Yritän olla turhautumatta ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Sylittely ja lattalla istuminen on nyt tärkeää ja kun sen lisäksi voi vielä syödä hyvin, niin kuvaaminen voi odottaakin.
Tämä ruoka valmistui osittain yhdellä kädellä ja osittain huolellisella suunnittelulla. Yksikätinen kokkaaminen vaatii enemmän aikaa ja silloin kun tarvitsee kahta kättä, on parasta tarjota jotain viihdykettä. Avattu astianpesukone, johon voi kiivetä, toimii meillä hetken oikein hyvin. Kimchi oli valmistettu jo reilusti aiemmin Jussin toimesta, joten nollasta ei tarvinnut aloittaa. Paistettu kimchi-riisi on ilmeisen tyypillistä Koreassa. Minä vaihdoin riisin ohraksi ja monissa ohjeissa esiintyneen pekonin kasviksiksi.
Paistettu kimchi-ohra
- rypsiöljyä
- herkkusieniä
- kevätsipulia
- keitettyä ohraa
- kimchiä
- porkkanaa
- pinaattia
- seesamiöljyä
- suolaa
- paistettu kananmuna per syöjä
Kuumenna rypsiöljy isolla pannulla. Viipaloi herkkusienet ja paista kypsiksi. Lisää viipaloitu kevätsipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää ohra ja pyörittele öljyssa ja anna paistua hetki. Lisää tämän jälkeen kimchi ja anna hautua viitisen minuutta. Sekoita lopussa joukkoon raastettua porkkanaa ja pinaattia. Mausta seesamiöljyllä ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa paistetun kananmunan kera.