Raparperi-kaurapaistos

raparperi0516.jpg

Tässä jälkiruoassa ei ole juuri mitään trendikästä. Se ei ole jännittävä kahden jälkiruoan hybridi. Se ei ole raaka. Se ei pidä sisällään mitään vihreäksi luokiteltavaa. Se ei ole sokeriton. Se ei ole etninen, eikä eksoottisesti maustettu. Eikä se ole missään tapauksessa uusi ja jännittävä. Mutta se on kyllä gluteiiniton, jos käyttää gluteiinitonta kauraa, sesongissa juuri nyt ja vuodesta toiseen aina yhtä hyvää.

Haluan syödä raparperi-kaurapaistosta joka kevät. Se on parhaimmillaan jäähtyneenä, mutta ei missään tapauksessa jääkaappikylmänä. Minä paistoin paistoksen ennen ruokailua, jolloin se ehti sopivasti jäähtyä pääruokaa syödessä. Ja seuraksi tietysti vaniljajäätelöä. Minun suosikkini ovat 3 Kaverin ja Häagen-Dazsin vaniljajätskit ja hyvänä kolmosena tulee Mövenpick.

Raparperi-kaurapaistos

  • 4 paksua raparperin vartta
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria (puolet mielellään fariinisokeria)
  • 1 3/4 dl kaurahiutaleita

Kuori ja pilko raparperi. Levitä viipaleet uunivuoan pohjalle. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttua.

koti ruoka-ja-juoma