Avokadoa ja juustomunakasta

avokadomunakas1116.jpg

Me syödään nykyään vapaapäivisin usein kaksi aamiaista. Ensimmäinen seitsemän aikoihin Lounan huolehdittua tehokkaasta herätyksestä viikonpäivästä huolimatta. Siihen kuuluu useampi kuppi kahvia ja jotain suht nopeasti valmistuvaa. Tänään pannulla paistettuja omenoita, siemeniä ja pähkinöitä jogurtin kanssa.

Toinen aamiainen syödään sitten lähempänä kahtatoista. Sitä ennen on jo ehditty usein käydä puistossa, kaupungilla tai muuten ulkona. Toinen aamiainen on usein ensimmäistä ruokaisampi ja saatetaan nauttia muuallakin kuin kotona. Tänään Jussi paistoi meille meksikolaisen munakkaan Henri Alénin reseptiä mukaillen. Löysin reseptin puhelimen kamerasta käydessäni kuvia läpi. Harmillisen usein kiinnostavista resepteistä otetut kuvat unohtuvat kuvapaljouteen. Toisen aamiaisen jälkeen onkin hyvä nukahtaa kirja kädessä nojatuoliin tai sohvalle…

Juustomunakas avokadolla

  • 6 kananmunaa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • kourallinen voimakasta juustoraastetta
  • suolaa
  • voita/öljyä paistamiseen
  • 2 avokadoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 lime
  • 1 chili
  • korianteria
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko salottisipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi. Laita kulhoon ja purista päälle limen mehu. Halkaise avokadot ja koverra liha sipuleiden joukkoon. Pilko mukaan chili ja hienonna korianteri. Sekoita ja mausta seos suolalla & pippurilla. Sekoita kanamunat ja kerma keskenään. Mausta seos suolalla. Sulata voi pannulla ja kaada munakasmassa pannuun. Heiluttele pannua munakkaan kypsyessä. Kun pinta alkaa jähmettyä ripottele juustoraaste päälle. Lisää lopuksi avokadoseos munakkaan toiselle puolelle ja käänä toinen puoli päälle.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma lapset