HAM ja Brasserie Lumiéren brunssi

Lempiruoka

Tunnen itseni aina hyvin newyorkilaiseksi, jos sunnuntaihini sisältyy taidetta & brunssi (mitä tapahtuu kyllä harvoin). Loistava paikka yhdistää nämä kaksi asiaa on Tennispalatsi.

Viime sunnuntaina kävimme HAMissa katsomassa Rakkaudella Heino -näyttelyn, johon on valittu Heinon taidesäätiön nykytaiteen kokoelmasta noin 100 teosta. Kauniita, hämmentäviä, häiritseviä, upeita, herkkiä, rujoja... Säätiön kokoelmaan kuuluu yli 1400 teosta ja ne ovat Heinon perheen vuosikymmenten aikana ostamia. Hienoa, että tällaisia taiteenkeräilijöitä Suomesta löytyy. Näyttelyn esittelytekstissä kerrotaan, että työt on ostettu perheen mieltymysten pohjalta. Mielenkiintoista olikin nähdä niin erilaisia teoksia ja miettiä, mikä niissä on Heinoihin vedonnut.

Näyttelyn jälkeen istahdimme Lumiéreen brunssille. Ravintolan sijaintiTennispalatsin käytävillä voi tuntua hieman oudolta, mutta se on oikeasti tosi kiva. Brunssiannoksia tilataan listalta. Minä valitsin ankkaa, hollandaisea ja uppomunan, jotka tarjottiin voissa rapeaksi paistetun leivän päältä. Niin hyvää! Ja annoskoko & täyteläisyys olivat juuri sopvasti tasapainossa. Ja Jussin saadessa varsiselleri-päärynä-lime-mehunsa iski niin kova mehukateus, että päädyin tilaamaan yhden itsellenikin. Pikku-brunssittelijalle antamani leipäpalanen oli niin herkkua, että sitä makusteltiin suussa, kunnes viimeinenkin palanen kovasta reunasta oli pehmennyt nieltäväksi.

Kommentoi