Hapatettua juttua

hapankaalisalaatti0216.jpg

 

Juuri nyt kiinnostaa kaikki hapatettu. Hapankaalissa vannon Kairoon hapankaalin nimeen. Se on mielestäni rapsakampaa ja freesimpää kuin muut. Ja Kairoon hapankaali on pastöroimatonta, jolloin kaikki mahtis bakteerit ovat edelleen elossa. Hapatettujen ruokien maitohappobakteerit tekevät mannaa suolistolle ja sitä kautta koko ihmiselle. Opin muuten vasta tänä vuonna, että myös hapatetuissa suolakurkuissa on maitohappobakteereja. Aika kivaa! Itse en ole uskaltanut vielä hapatukseen ryhtyä. Esitänkin hartaan toiveeni, että Kairoo tai joku muu hapankaalin valmistaja ryhtyisi myös kimchin valmistukseen. Ostaisin.

Kuvassa oleva salaatti on aika tavallinen talvella syömäni lounassalaatti. Olennaista siinä on raastettu porkkana, hapankaali (kuvan salaatissa punainen punajuurihapankaali), avokado ja juusto. Nämä valkoiset pallerot ovat muuten Anton & Antonista löytämiäni labneh-palloja. Olennaista salaatissa on raastetun porkkanan antama rakenne, juuston suolaisuus, kaalin happamuus ja avokadon pehmeä kermaisuus. Näiden elementtien lisäksi salaattiin voi päätyä jotakin vihreää, muita vihanneksia ja hedelmiä sen mukaan, mitä kotona on. 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma