Juustoleipä, elämäni keittiöpahe

Lempiruoka

 

WTD:n Nata haastoi ruokaihmiset paljastamaan keittiöpaheensa. Mitä kotona syödään kerta toisensa jälkeen, mutta ei kuvata ja jaeta. Jäin miettimään tätä, koska vastaus oli liian lähellä ja ilmeinen. Leipä & juusto on minun keittiöpaheeni. Mielellään vielä voita leivän ja juuston väliin. Ja ihan luxus versiossa kurkkusiivuja päälle. Tätä yhdistelmää voin syödä aamulla, lounaalla, välipalaksi, niiden välissä, lisukkeena, illalla ja yöllä baarista kotiutuessani. Yhdistelmä maistuu myös silloin, kun mikään muu ei maistu. Kyyneleet tai sairaus eivät estä syömistä. Leipä voi olla vaaleata, tummaa, kovaa, pehmeää, vanhaa, kuivahtanutta, ihan miten vaan. Ja juustoksikin käy loppujen lopuksi kaikki kannikat, mitä jääkaapista löytyy. Olen joskus epätoivoissani jopa leiponut keskellä yötä teeleipiä, kun kotoa ei löytynyt edes leivänmuruja. Aika ennen kauppojen aukiolojen vapautumista. Ja tarvitseeko edes sanoa, että yksi juustovoileipä ei ole ikinä tarpeeksi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.