Kaurapuuroa, paprikaa ja parmesaania

Lempiruoka

Tällä viikolla olen siirtynyt henkisesti syksyyn (fyysisesti siirryn vasta lokakuussa, kun sukkakausi taas alkaa). Flow on ohi, työt ovat alkaneet ja ulkona on satanut ja satanut. Lapselle on pitänyt pukea leikkipuistoon haalari ja aamulla on pitänyyt sytyttää keittiön lamppu, jotta näkee lukea Hesaria.

Keittiössä eletään kesän ja syksyn välimaastossa. Sieniä ja marjoja? Joo. Omenoita? Ei ihan vielä. Keittoja? Ehkä vähitellen. Lämmintä lounasta? Silloin tällöin. 

Yksi aikasta hyvä ja pikainen lämmin lounas, joka maistuu sekä mulle että Lounalle, on kaurapuuro suolaisilla höysteillä. Lounaspuuron keitän yleensä osaksi veteen ja osaksi maitoon. Päälle kasasin tällä kertaa paahdettua paprikaa ja rucolaa. Sitten loraus oliiviöljyä, raastettua parmesaania ja rouhaisu mustapippuria. Toimii! Ja kaurahiutaleiksi suosittelen Puuppolan Aitokauraa, ihanan isoja hiutaleita. Minun puurossani saa olla rakennetta.

Lounaskaurapuuro

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl maitoa
  • suolaa
  • Höysteitä maun mukaan esim. marinoituja kasviksia, tomaattia, avokadoa, oliiveja, pestoa, ranskankermaa, juustoa...

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaurahiutaleet ja anna porista ilman kantta viitisen minuuttia. Lisää joukkoon maito ja suola, pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Nosta puuro lautaselle ja lisää päälle haluamasi höysteet.

Kommentoi