Kuoreton muikkukukko

muikkukukko0616.jpg

Mainitsin aiemmin saaristolaisleivän kuuluvan meidän juhannuksen kalapöytäämme. Muutkin klassikot, kuten graavikalat, toistuvat pöydässä joka vuosi, mutta yleensä teemme myös jotain uutta. Joskus uusista jutusta tulee klassikkoja, joskus ne päätyvät pöytään pari kertaa ja joskus vain sen yhden ainoan kerran. Tämän juhannuksen uutuutena oli kuoreton eli leivätön muikkukukko.

Sain tämän ohjeen anopiltani ja kaikessa yksinkertaisuudessa siihen tarvitaan vain pekonia ja muikkuja. Tekeminen on nopeaa, kypsentäminen hidasta ja kaikkein eniten kärsivällisyyttä vaatii kukon jäähtymisen odottelu. Muikkukukon on oltava täysin kylmää ennen leikkaamista, joten se on parasta tehdä jääkaappiin valmiiksi edellisenä päivänä. Leivän tähän ruokaan saa kasaamalla viipaloitua muikkukukkoa vaikka saaristolaisleivän päälle. Tämä on ihanaa myös uusien perunoiden seurana.

Kuoreton muikkukukko

  • 2 pakettia pekonia
  • 1 kg perattuja päättömiä muikkuja (valitse mahdollisimman pieniä)

Huuhtele muikut tarvittaessa. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka pekonilla, sekä sivut että päädyt. Pekonin päät saavat tulla reunojen yli. Kasaa muikut vuokaan ja käännä pekonin päät päälle. Pekonien ei tarvitse peittää muikkuja kokonaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Anna jäähtyä vuoassa ja nosta kukko vuokineen päivineen jääkaappiin. Kumoa muikkukukko vadille ennen tarjoamista ja viipaloin reilun sentin viipaleiksi.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta