Raparperi-kaurapaistos

raparperi0516.jpg

Tässä jälkiruoassa ei ole juuri mitään trendikästä. Se ei ole jännittävä kahden jälkiruoan hybridi. Se ei ole raaka. Se ei pidä sisällään mitään vihreäksi luokiteltavaa. Se ei ole sokeriton. Se ei ole etninen, eikä eksoottisesti maustettu. Eikä se ole missään tapauksessa uusi ja jännittävä. Mutta se on kyllä gluteiiniton, jos käyttää gluteiinitonta kauraa, sesongissa juuri nyt ja vuodesta toiseen aina yhtä hyvää.

Haluan syödä raparperi-kaurapaistosta joka kevät. Se on parhaimmillaan jäähtyneenä, mutta ei missään tapauksessa jääkaappikylmänä. Minä paistoin paistoksen ennen ruokailua, jolloin se ehti sopivasti jäähtyä pääruokaa syödessä. Ja seuraksi tietysti vaniljajäätelöä. Minun suosikkini ovat 3 Kaverin ja Häagen-Dazsin vaniljajätskit ja hyvänä kolmosena tulee Mövenpick.

Raparperi-kaurapaistos

  • 4 paksua raparperin vartta
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria (puolet mielellään fariinisokeria)
  • 1 3/4 dl kaurahiutaleita

Kuori ja pilko raparperi. Levitä viipaleet uunivuoan pohjalle. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttua.

Koti Ruoka ja juoma

Ensimmäinen oma Äitienpäivä

aitienpaiva10516_0.jpg

Tänään on elämäni ensimmäinen äitienpäivä äitinä. Huomenna olen ollut tuon konttaavan, kiipeilevän, nauravan ja itkevän, uteliaan, kärsimättömän, tarkkaavaisen, söpön, iloisen, meille maailman ihanimman tytön äiti yhdeksän kuukautta. En pystynyt mieltämään itseäni äidiksi ennen Lounan syntymää. Kun neuvolassa kysyttiin jotain äitiin liittyvää, luulin aina ensin, että kyse on minun äidistäni. Varauduin siihen, etten tuntisi itseäni äidiksi heti Lounan syntymän jälkeenkään, mutta toisin kävi. Kutsuin itseäni saman tien sujuvasti äidiksi, vaikka olin pyhästi vannonut, etten ala puhua itsestäni kolmannessa persoonassa. Aika monesta muustakin periaatteesta on näiden kuukausien aikana ehditty luopua. Ja varmaan vielä useammasta luovutaan tulevaisuudessa. Herään kuitenkin suurimmaksi osaksi aamuisin iloisena ja uutta päivää innolla odottaen, sen rinnalla kaikki periaatteet eivät ole niin tärkeitä.

aitienpaiva20516.jpg

Olen saanut tänään nauttia syöden. Aamu alkoi pannareilla, marjoilla, croissanteilla ja juustoilla. Päivällä hulppea kakku, josta riittää herkuteltavaa tuleviksikin päiväksi. Ja illalla täydellinen dinneri. Ja siihen vielä mieletön aurinko & lämpö, joka vetää puistoihin ja kaduille. Onnea täynnä koko päivä!

aitienpaiva30516.jpg

Ja lapsi löydettiin pöydän alta suu suklaassa. Mutsilta oli tainnut tipahtaa kakkua lattialle…

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Vanhemmuus