Suklaatuliaisia Ruotsista

marabou10316.jpg

Ulkomailla on ihana kierrellä ruokakaupoissa. Voisin vaellella niissä vaikka kuinka pitkään. Syynään hyllyjä ja tutkin purkkeja ja ilahdun uusista erilaista tuotteista. Eikä erojen tarvitse olla suuria, eikä kauppojen eksoottisissa kohteissa, naapurimaammekin riittävät hyvin. Jussia ruokakaupat kiinnostavat ihan työnkin puolesta, mutta taitaa sillä välillä olla hermot koetuksella minun kanssa liikkuessaan.

marabou20316.jpg

Lapin reissu tarkoittaa aina pysähtymistä Haaparannan ICA Maxissa. Ja mitä ihania löytöjä tälläkin kertaa teimme; rasvaista maustamatonta rahkaa, luomu pekonia, tryffeliperunalastuja, uusia Maraboun suklaita… Suklaissa ilahdutti vielä makuakin enemmän uusi muoto. Ihanat paksut blokit tuntuivat ylellisiltä ja runsailta. Molemmat ovat tummaa suklaata, toisessa mausteena pekanpähkinöitä ja karpaloa, toisessa mantelia ja appelsiinia.

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat

Thai-hernekeitto

thaihernari0316.jpg

 

Pakasteherneet ovat söpöjä ja usein aika unohdettuja. Niistä saa nopeasti yksinkertaisen lisukkeen esimerkiksi kalalle tai vaikka tällaisen Thai-henkisen hernesosekeiton. Torstai-keiton! Tein samaan aikaan lounaan sekä itselleni että Lounalle. Ruoat, jotka voi maustaa vauvan annoksen erottamisen jälkeen, ovat tässä tosi käteviä.

Thai-hernekeitto

  • 1 pussi pakasteherneitä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 lime
  • 1 tl kalakastiketta
  • suolaa
  • Sriracha-chilikastiketta
  • ruohosipulia tai korianteria
  • Seesamiöljyä

Kuumenna vesi ja kookosmaito kiehuvaksi kattilassa. Lisää jäiset herneet ja anna kiehua pari minuuttia. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Soseuta keitto sileäksi ja mausta kalakastikkeella ja suolalla. Nosta keitto lautaselle ja viimeistele Srirachalla, tuoreilla yrteillä ja seesamiöljyllä.

Lounan annokseen otin herneitä erikseen limen lisäämisen jälkeen ja soseutin ne pienemmän nestemäärän kanssa. Vähän kiinteämpää sosetta kun on helpompi lusikoida (lue siistimpi) lapsen suuhun.

Koti Ruoka ja juoma Lapset