Maailman parhaat kaurakeksit

kaurakeksi0316.jpg

Olen leiponut näitä kaurakeksejä vuodesta 2001. Se käy ilmi kommentista, jonka olen kirjoittanut keittokirjaan 10. lokakuuta 2001. Hei, nämä keksithän viettävät minun tekeminäni 15-vuotissyntymäpäivää ensi syksynä. Ehkä teen sen kunniaksi tuplasatsin. Tuplasatsi kannattaa jo ihan senkin vuoksi, että taikina on niin mielettömän hyvää. Toisella pellillisellä on aina pienempiä keksejä, kun käyn napsimassa taikinapaloja ensimmäisen pellillisen ollessa uunissa.

Resepti on peräisin Frendit-keittokirjasta. Phoebe toteaa kirjassa, ettei leivo näitä keksejä kovinkaan usein, koska se ei olisi reilua muita keksejä kohtaan. Niin hyviä nämä ovat. Nykyään leivon näitä yleensä kerran vuodessa, mukaan otettavaksi talvilomalle Lappiin. Tämä on taas yksi niistä perinteistä, jotka ovat muodostuneet meidän perheelle ihan itsekseen. Nykyään kaurakeksi kruunaa loma-aamiaisen Lapin reissuillamme.

Parhaat kaurakeksit

  • 180 g voita
  • 1,75 dl faarinisokeria
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 2,75 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl rouhittua vaniljaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2,5 dl rusinoita

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa vielä pari minuuttia. Sekoita kuivat aineet rusinoita lukuunottamatta keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rusinat. Maista taikinaa. Pyörittele taikinasta 24 palloa kahdelle pellille. Litistä palloja hieman. Paista 190-asteessa noin 12 minuuttia.

Koti Ruoka ja juoma

Hävikkiruoasta ja aamukahvista

kahvimaito0316.jpg

 

Ruokahävikistä on puhuttu viime aikoina paljon. Ruokakaupat ovat olleet isosti esillä, vaikka suurempi osa ruokahävikistä tulee kotoa ei kaupoista. Kauppojen ruokahävikille myös tehdään tällä hetkellä paljon. Ruoka-apua antavat järjestöt hakevat hävikit monista kaupoista, tuotteita myydään alennuksella, löytyy aplikaatio, joka kertoo näistä tuotteista, Vaasankadulle on avattu maaliskuun ajaksi pop-up ravintola From Waste to Taste, jossa kokataan hävikkiruokaa herkuksi. Ja varmasti paljon muuta. Hävikkiruoka on trendikästä. Ja se ei ole mikään pöllömpi juttu.

Kauppiaan puolisona teen parhaani hävikin syömisessä. Varsinki maito, juusto ja hapanmaitotuotteet päätyvät yleensä kotiimme myyntiajan päätyttyä. Ja arvatkaa mitä? Tuotteet ovat todella pitkään täysin syömäkelpoisia. Luotan tässä haju-, näkö- ja makuaistiini. Tänään aamulla kaadoin kahvin joukkoon maitoa, jonka Parasta ennen -päivä oli 28.2.2016. Ja ihanaltahan se kahvi aamulla maistui.

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Ajattelin tänään Vastuullisuus