Pullasta tuli pannukakku

Lempiruoka

 

Tällä kertaa pullasta tuli pannukakku ihan tarkoituksella, nimittäin laskiaispannukakku. Laskiaispullat olen suosiolla ulkoistanut Galleria Keitaalle, tuolle Flemarin helmelle, mutta tällaisen pannukakun pyöräyttää näppärästi laskiaistiistai-iltanakin. Tai blini-juhlien jälkeisenä sunnuntaina. Yöunet eivät nimittäin ole hurjan pitkät, jos vauva herää ensimmäisen kerran vieraiden vielä ollessa paikalla  ja haluaa osallistua juhlintaan. Ja juhlia vielä vieraiden lähdettyäkin. Ja vauvaahan ei tunnetusti seuraavana aamuna väsytä juhlinnasta huolimatta. Sen verran kyllä skarppasin, että tein mantelimassan itse. Valmiskin sopii pannukakun kylkeen mainiosti.

Laskiaispannukakun tästä tekee lisukkeet; mantelimassa ja kermavaahto. Nyt herää kysymys, että onko tämä laskiaispannukakku, jos syö pullansa/pannukakkunsa hillolla. Minun puolestani voi olla. Olen itse mantelimassan kannattaja, mutta kaikki saavat syödä sellaisen pullan, kun haluavat. Mietin myös jenkki-henkisen laskiaispullan täytteitä. Kermavaahdon lisäksi hilloa ja maapähkinävoita, kuten amerikkalaisissa leivissä. Huomenna syö kuitenkin loput pannukakun palaset runsaalla mantelimassalla. Sen annostelussa ei mielestäni kannata sniiduilla.

Pannukakku

  • 8 dl maitoa
  • 4 dl (speltti)vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 25 g voita sulatettuna

Mittaa puolet maidosta kulhoon. Vispaa joukkoon vehnäjauhot ja sitten loput maidot. Näin säästyt jauhopaakuilta. Riko sekaan kananmunat, lisää sokeri, suola, kardemumma sekä voisula ja sekoita. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200-asteessa noin 25 minuuttia. Nauti pannukakku kermavaahdon ja mantelimassan tai hillon kanssa.

Mantelimassa

  • 120 g kuorittuja manteleita
  • 100 g tomusokeria
  • 1 valkuainen (halutessasi voit lisätä keltuaisen pannukakkutaikinaan)
  • 1 rkl mantelivoita

Mittaa mantelit monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Mitä hienommat mantelit, sitä tasaisempi mantelimassa, joten sen mukaan kannattaa toimia. Lisää jukkoon tomusokeri ja sekoita nopeasti. Valuta valkuainen koneen käydessä. Sekoita lopuksi joukkoon mantelivoi.

Kommentit

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ihan loistava idea! Ei enää tuskastelua siitä, että gluteeniton pulla ei ikinä maistu oikealta pullalta. Pannukakku onnistuu gluteenittomanakin. Mantelimassalla, kiitos! :)

Lotta E
Lempiruoka

Peukut mantelimassalle. Ja kuka muuten sanoo, että mantelimassaa saisi syödä vain laskiaisena? Ei onneksi kukaan. 

Liisa U. (Ei varmistettu)

Onnea uuteen blogipaikkaan ja suuri ihailu sille että blinien syönnin jälkeen suoritat noin vaativia toimintoja!

Kommentoi