Rikottu sitruunamutakakku

Lempiruoka

Kuvastaako mutakakun nimi kakun väriä, rakennetta vai molempia? Tätä jäin miettimään sen jälkeen, kun tarjosin tätä kakkua jälkkäriksi Jussin siskolla. Hän sanoi, ettei ole koskaan ajatellut mutakakun voivan olla muutakin kuin suklaista. Mutakakkua tämä nyt kuitenkin kaikkein eniten rakenteeltaan muistuttaa; tahmeaa, pehmeää, reunoista vähän rapeaa ja keskeltä melkein taikinaista kakkua. Ja on muuten super makeaa.

Kakku ei itsessään ole kovin kaunis. Harvoin mutakakut ovat. En halunnut koristella koko kakkua, koska meitä oli vain kolme syöjää ja ajattelin pakastaa loput, joten kakku revittiin vadille palasiksi. Kakun joukkoon ripsimme sokerilla maustettua jogurttia ja pensasmustikoita. Tällainen rikottu kakku on muuten hyvä keino pelastaa tilanne, jos kakun ulkonäkö ei vastaa odotuksia. Niin käy minulle usein. Johtuuko sitten odotuksista vai leipojasta... Resepti on Elle mat och vinistä.

Sitruunamutakakku

  • 150 g voita
  • 1 sitruuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljajauhetta

Ruskista voi kattilassa keskilämmöllä kullanruskeaksi ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpiämään 150-asteeseen. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Vatkaa munat ja sokeri erittäin kevyesti. Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vaniljajauhe. Nostele voi taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaam (halkaisija noin 22cm) ja paista 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Tarjoa marjojen kanssa.

Kommentit

Ihana kakkuohje ja hyvää tuli, vaikka olikin jäänyt tuosta ohjeesta sokerin määrä uupumaan. Laitoin ensin 1,5 dl ja totesin että ei ole tarpeeksi makea ;), joten seuraavaan satsiin sitten 2 dl.

Kommentoi