Thai-hernekeitto

thaihernari0316.jpg

 

Pakasteherneet ovat söpöjä ja usein aika unohdettuja. Niistä saa nopeasti yksinkertaisen lisukkeen esimerkiksi kalalle tai vaikka tällaisen Thai-henkisen hernesosekeiton. Torstai-keiton! Tein samaan aikaan lounaan sekä itselleni että Lounalle. Ruoat, jotka voi maustaa vauvan annoksen erottamisen jälkeen, ovat tässä tosi käteviä.

Thai-hernekeitto

  • 1 pussi pakasteherneitä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 lime
  • 1 tl kalakastiketta
  • suolaa
  • Sriracha-chilikastiketta
  • ruohosipulia tai korianteria
  • Seesamiöljyä

Kuumenna vesi ja kookosmaito kiehuvaksi kattilassa. Lisää jäiset herneet ja anna kiehua pari minuuttia. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Soseuta keitto sileäksi ja mausta kalakastikkeella ja suolalla. Nosta keitto lautaselle ja viimeistele Srirachalla, tuoreilla yrteillä ja seesamiöljyllä.

Lounan annokseen otin herneitä erikseen limen lisäämisen jälkeen ja soseutin ne pienemmän nestemäärän kanssa. Vähän kiinteämpää sosetta kun on helpompi lusikoida (lue siistimpi) lapsen suuhun.

koti ruoka-ja-juoma lapset