Uunibataatti, ehkä maailman helpoin lounas.

 

uunibataatti102016.jpg

Ystäväni vauvansa kanssa tuli lounaalle. Ollaan tunnettu 4-vuotiaista, mutta meidän lapsetpa tulevat tuntemaan toisensa vielä pienemmistä. Tällaisilla ihmisillä pitäisi olla joku oma nimitys. Eivät ole sukulaisia, mutta jotenkin kuitenkin ovat.

Tarjosin lounaaksi uunibataattia. Maailman helpoin lounas, jonka voi nakata uuniin aamulla ja lähteä puistoon, tenavajumppaan ja mitä näitä kotivanhemman perusjuttuja onkaan. Olin tehnyt uunibataatteja aiemminkin, mutta aina illalliseksi jonkun papuhässäkän kanssa. Outi Väisäsen ihastuttava Samasta padasta, jonka lainasin kirjastosta, opetti miten herkullista tämä voi olla myös ihan yksinkertaisilla lisukkeilla.

Kirjassa lisukkeeksi marinoidaan fetaa. Minä raastoin bataattien kaveriksi vuohengoudaa, paahdoin pekaaninpähkinöitä ja nostin pöytään pullon oliiviöljyä ja mustapippuria. Louna rakastaa uunibataattia ja söi omansa kaikilla mausteilla kuten me aikuisetkin. Pienin, vasta 5 kuukautta vanha, ruokailija maisteli bataattia sellaisenaan.

Ja ihanaa kotona pidettävissä lounastreffeissä on, kun lounaan jälkeen voi nostaa lapsen päiväunille sänkyyn ja nauttia kahvia  & kakkua rauhassa ystävän kanssa.

Ainoa asia, jota uunibataatit vaativat on aika. Pestyt bataatit laitetaan kuorineen uunipellille ja kypsennetään noin 180-asteisessa uunissa pari tuntia. Minulla taisi olla tänään lähemmäs kolme tuntia ja se ei haitannut mitään.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *