Vegepoke

vegepoke0316.jpg

Oletko jo tutustunut pokeen? Enkä tarkoita nyt tuota leveäharteista baarin ovella seisovaa äijää, vaan havajilaista ruokaa, joka tuntuu olevan uusin tulokas kulhoruokien pitkässä jonossa. Yleensä poke sisältää raakakypsytettyä tonnikalaa ja kasviksia ja voidaan tarjoilla riisin kanssa. Olen törmännyt viime aikoina moniin erilaisiin poke-resepteihin. Tämä versio on vegaaninen ja peräisin ruotsalaisesta Vegourmet-lehdestä. Ilman riisiä tämä on aika kevyt setti, mutta riisin kanssa luonnollisesti ruokaisampi. Bataatin kypsyminen vie muutaman hetken, mutta muuten tämä oli super nopeasti valmistuva lounas. Ja tästä annoksesta riittää kahdelle.

Vegepoke

  • 1 iso bataatti
  • suolaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 1/2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 pieni salottisipuli
  • 2 kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • pieni kourallinen macademiapähkinöitä

Keitä bataatti kuorineen kypsäksi (ei kuitenkaan muusiksi) suolalla maustetussa vedessä. Sekoita seesamiöljy, riisiviinietikka, soijakastike ja seesaminsiemenet keskenään. Pilko salottisipuli, kevätsipulit ja korianteri. Paahda macademiapähkinät kuumalla pannulla. Kuori kypsä bataatti ja pilko reiluiksi paloiksi. Sekoita kastike varovasti joukkoon. Ripottele päälle sipulit, korianteri ja pähkinät. 

 

koti ruoka-ja-juoma